Tren cu 11 vagoane încărcate cu grâu din Ucraina a deraiat în Iași

Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
O garnitură cu grâu din Ucraina a deraiat
O garnitură cu grâu din Ucraina a deraiat
Un tren privat care avea în componență vagoane încărcate cu grâu din Ucraina a deraiat pe ruta Pașcani-Iași, se spune într-o comunicare a CFR.

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulaţia feroviară este întreruptă pe relaţia Paşcani - Iaşi, din cauza deraierii, între staţiile Sârca - Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă. Trenul aparţine operatorului de transport feroviar de marfă GFR şi circula pe relaţia Port Constanţa - Cristeşti-Jijia. Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulaţie, firul I fiind închis pentru lucrări programate", a transmis, miercuri seară, CFR SA.

În timpul accidentului, trenul a rupt și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

"Precizăm faptul că, pentru menţinerea continuităţii traficului de călători, SRCF Iaşi va pune la dispoziţia călătorilor mijloace auto, pe distanţa Podu Iloaiei - Târgu Frumos. Această măsură va fi menţinută până la restabilirea traficului pe intervalul de staţii afectat de deraiere. Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iaşi va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe şină a vagoanelor deraiate şi retragerea/scoaterea acestora din gabarit", se arată în documentul transmis de CFR.

Cauzele care au condus la deraierea acestui tren de marfă nu sunt cunoscute încă.

Citește și: Canicula încetinește viteza trenurilor. CFR ia măsuri pentru următoarele zile

CFR SA avertizează că, în perioada 29 iunie - 1 iulie, când sunt anunţate temperaturi care vor depăşi 37 - 38 de grade în aer, personalul companiei va lua măsurile speciale pentru desfăşurarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă, printre care şi reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor.

Astfel, conform unui comunicat al companiei, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţea, în regiunile aflate sub atenţionare de Cod Galben şi Cod Portocaliu, prin verificarea directă ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină va depăşi 50 de grade, pe anumite intervale de staţii, unde situaţia o impune, se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

De asemenea, CFR SA va aviza permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce intervale de staţii se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condiţiile de trafic.

CFR SA recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre orele de sosire şi de plecare a trenurilor în staţiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziţionat sau doreşte să achiziţioneze bilet.

Totodată, reprezentanţii CFR menţionează că aceste măsuri sunt aplicate de toate companiile manageri de infrastructură şi respectă normele de siguranţă feroviară pentru astfel de situaţii speciale. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Precizări făcute de Ministerul Justiției
Eugen Rădulescu
Un cuplu se uită la documente
Austria încă primește gaze din Rusia

Disperare la Gazprom. Cum vrea compania să se salveze

Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...

Livrator / Foto: Freepik
Petroliști
Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu
Camera Deputaților / FOTO: Facebook
OpenAI în pragul colapsului

OpenAI se confruntă cu probleme tehnice

OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...

Transportor GNL / sursa foto: Freepik.com /@sharpiloandrey
Banca Națională a României

Indicele ROBOR, nouă creştere. Comunicatul BNR

Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.

pexels.com
Gerasimos Contoguris Director PC Philip Morris Romania
Foto: Pexels.com
Cumpărături online / FOTO: Freepik
Certificat de înregistrare fiscală / Ilustrație: DCBusiness
Boeing / FOTO: Wikipedia
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
Protestul sindicatelor din învățământ
Sebastian Burduja
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...

Donald Trump
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Locuri de muncă
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Unsplash
Elon Musk / FOTO: Facebook
Curs valutar / Foto: DCBusiness

pixel