Euro a atins un MAXIM istoric, trecând pragul psihologic de 5 lei
Banca Națională a României a...
Președintele american Donald Trump a semnat un decret ce are drept scop stimularea producției farmaceutice naționale și a avertizat că va impune tarife vamale asupra importurilor din acest sector în următoarele două săptămâni.
Decretul va reduce timpul necesar pentru aprobarea de noi fabrici farmaceutice în SUA și cere Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) să simplifice procesul de evaluare, colaborând mai strâns cu producătorii pentru a crește capacitatea de producție. De asemenea, Trump a ordonat Agenției pentru Protecția Mediului (EPA) să accelereze construcția de noi unități industriale.
Tarifele, armă economică împotriva dependenței externe
Această măsură este cea mai recentă încercare a lui Trump de a redresa producția de medicamente în SUA. El a declarat că va introduce tarife vamale asupra produselor farmaceutice în două săptămâni, pe baza anchetelor inițiate în acest an pentru a evalua opțiuni de taxare comercială.
Principalul motiv invocat de Trump pentru impunerea acestor tarife este riscul la adresa securității naționale, generat de dependența excesivă a SUA de importurile farmaceutice. SUA importă anual medicamente pe bază de rețetă în valoare de peste 200 de miliarde de dolari. Europa, India și China (prin producția de echipamente medicale) ar urma să fie cele mai afectate.
Amenințarea cu tarife a determinat deja giganți farmaceutici precum Roche, Novartis, Eli Lilly și Johnson & Johnson să anunțe investiții suplimentare în producția internă.
Piața farmaceutică indiană reacționează negativ
Acțiunile companiilor farmaceutice indiene au scăzut marți, în special cele care exportă pe piața americană, ca urmare a declarației lui Trump privind noile tarife.
Titlurile Sun Pharmaceutical Industries, Dr Reddy’s Laboratories, Lupin, Cipla și Aurobindo Pharma au înregistrat pierderi între 1% și 2,7%. Totodată, indicele Nifty Pharma a scăzut cu aproape 2%, iar indicele bursier general Nifty 50 a pierdut 0,4%.
Cele cinci companii menționate sunt producători farmaceutici importanți, care furnizează în SUA o mare parte din medicamentele și vaccinurile produse în India.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Banca Națională a României a...
Bursa de Valori București (BVB)...
Purtătorul de cuvânt al BNR,...
Deși încă sub nivelul înregistrat la începutul anului...
Autoritățile din România și...
Miliardarul Bill Ackman a făcut...
Germania este zguduită de o...
Președintele interimar a semnat...
Un acord fără beneficii...
Decret prezidențial pentru relansarea producției interne.
Pentru a doua lună consecutiv, OPEC+ a decis să...
O tranzacție importantă pentru...
Ministerul Finanțelor a respins...
Preşedintele interimar Ilie...
Azi vă propunem să începeți ziua citind despre Bolojan...
Bursa de Valori București (BVB)...
PSD se retrage oficial din...
Războiul comercial declanșat de...
Prăbușire pe piața auto:...
Gigantul american Skechers va...
4 februarie ar putea deveni zi...
Rețelele electrice ale Europei...
Fluctuații ale monedei...
Analistul financiar Adrian...
Luni dimineață, Bursa de Valori...
Zoltan Kurali devine omul-cheie...
Decizia OPEC+ de a majora producția pune presiune pe...