Trump NU este programat pentru VACCINUL anti-COVID-19
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Trump NU este programat pentru VACCINUL anti-COVID-19
Trump NU este programat pentru VACCINUL anti-COVID-19
Donald Trump a afirmat duminică seara că nu este programat să fie vaccinat anti-COVID-19, după ce agenţia Bloomberg relatase în cursul zilei că preşedintele în exerciţiu ar putea primi o doză 'chiar luni', iar alţi oficiali de la Casa Albă au de asemenea opţiunea de a fi imunizaţi în zilele următoare, transmite dpa.

Trump a anunţat însă pe Twitter că nu este 'programat să fie vaccinat, dar aşteaptă cu nerăbdare să facă acest lucru la momentul oportun'.

'Oamenii care lucrează la Casa Albă ar trebui să primească vaccinul ceva mai târziu în program, dacă nu este absolut necesar. Am cerut să fie făcută această ajustare', a mai scris Trump.

Banca Centrală a Franței estimează că impactul vaccinul se va resimți în 2021

Agenţia Bloomberg relatase că vaccinarea oficialilor guvernamentali va avea loc etapizat în următoarele 10 zile pentru a asigura că personalul guvernamental critic nu va trece simultan prin posibile efecte secundare.

Potrivit Bloomberg, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională, John Ullyot, a confirmat acest plan.

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a aprobat vineri utilizarea în regim de urgenţă a unui vaccin dezvoltat de companiile Pfizer şi BioNTech pentru persoanele de peste 16 ani.

Autorităţile sanitare afirmaseră anterior că angajaţii din sistemul de asistenţă medicală şi rezidenţii din centrele de îngrijire vor fi primii vaccinaţi, majoritatea populaţiei urmând să fie imunizată nu mai devreme de primăvara sau vara viitoare.

Guvernul a precomandat deja 100 milioane de doze de vaccin, suficiente pentru imunizarea în două etape a 50 milioane de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel