Trump vrea taxe vamale. Vinurile românești în pericol
Autor: Mihai Paul
Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump
Președintele american Donald Trump, a precizat că SUA vor impune tarife vamale de 11 miliarde de dolari produselor provenite din Uniunea Europeană.

Anunțul vine după ce, luni seara, biroul lui Robert Lighthizer, reprezentantul Special pentru Comerţ (USTR) al preşedintelui american, a publicat o listă de produse europene care ar putea face obiectul unor tarife vamale suplimentare pentru ceea ce Washingtonul consideră a fi subvenţii legale acordate de Uniunea Europeană pentru constructorul de avioane Airbus.

Pe lista de produse se află atât aeronave comerciale sau subansamble ale acestora, cât şi produse lactate şi vinuri.

România este un exportator de vinuri iar acestea se vând inclusiv în Statele Unite, mai ales la comunitățile românești. Vânzările vor fi cu siguranță afectate de acest lucru.

Organizaţia Mondială a Comerţului a constatat că subvenţiile UE acordate Airbus au afectat negativ Statele Unite, care acum vor impune tarife vamale de 11 miliarde de dolari produselor din Uniunea Europeană. În domeniul comerţului, UE a profitat mulţi ani de SUA. Se va opri curând!", a scris Trump, pe Twitter.

Citește și:Donald Trump, pe urmele lui Nixon. Informații blocate de președinte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel