Tulcea, aproape de a-și rezolva problemele de infrastructură. Horia Teodorescu: Sperăm ca impactul să se resimtă în economia României
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea
Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea
EXCLUSIV
Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea, la interviurile DC News a vorbit despre potențialul turistic al județului Tulcea.

Horia Teodorescu a explicat că: ”Mulți nu au văzut  toate oportunitățile pe care le oferă Tulcea din punct de vedere turistic. În afară de faptul că după ce ai coborât la piciorul podului, ai în față Munții Măcinului, care îți oferă o întreagă gamă largă de oportunități. Avem, pentru cunoscători, niște mănăstiri, trei mănăstiri importante și de o frumusețe rară aici la noi, la Tulcea. Noi spunem că suntem în zona triunghiului mănăstiri doar pentru că sunt interesante. Acest triunghi poate fi parcurs rapid, dat fiindcă sunt la 20 de minute distanță una de cealaltă”, a explicat edilul și a continuat vorbind despre cele din zona Niculițel-ului care este încărcată de istorie și de istoria creștinismului: ”Discutăm de vestigiile arheologice care le avem în județul Tulcea și care sunt de vizitat. Avem orașul Tulcea, care are o multitudine de oportunități. Noi încercăm să le îmbunătățim acum prin ceea ce facem la faleză, prin ceea ce facem cu Sala Sporturilor, prin ceea ce dorim să facem cu Spitalul Județean, să îl modernizam. Toate lucrurile astea ne dorim să ducă județul undeva într-un top al județelor foarte echilibrate din punct de vedere economic, din punct de vedere social, din punct de vedere turistic. Dorim să creștem oportunitatea și ușurința oamenilor de afaceri de a-și desfășura activitatea în județul nostru”. 

Teodorescu a vorbit și despre municipiul Tulcea despre care a spus că speră că va crește și ”va deveni un oraș atrăgător ca celelalte orașe importante ale României”. Edilul a vorbit și despre punctul forte al județului, Delta Dunării. Șeful CJ Tulcea a declarat că nu vrea să mai macă mare reclamă ”Delta Dunării o știe toată lumea și este, din punctul meu de vedere, atracția numărul 1 a României datorită unicității acestei zone, pe care nu o mai regăsim în România sau în Europa”. 

Vorbind tot despre Delta Dunării, Sorin Teodorescu a mai explicat că aici: ”S-a făcut sau făcut investiții integrate, am fost înconjurați de mulți specialiști, nu numai români, ci de alte naționalități. Toată lumea și-a adus suportul, toată lumea și-a spus ideile de acolo. S-a creat aceasta strategie, care este o carte de căpătâi pentru dezvoltarea județului Tulcea pe o perioadă de peste 30 de ani. Deci s-a lucrat coordonat, cu susținerea multor specialiști, așa cum am spus și din zona academică româna și din zona Comisiei Europene, JASPERS-ul și în mod special Banca Mondială, care ne-a livrat documentele pentru ceea ce trebuie să facem noi, ordonat și într-un ritm normal, pe o perioadă mai lungă de timp, având ca scop de altfel dezvoltarea județului și un trai mai bun pentru toți cei care locuiesc aici, în județul Tulcea, în județele adiacente”, a explicat edilul care a punctat că impactul poate să se propage și ”asupra vieții economice a României și a modului cum România ar trebui să fie tratată din punct de vedere al infrastructurii. Știți ca toată lumea se spune da, avem o problema de infrastructură iar noi cred când am început să rezolvăm această problemă. Sper ca și România în integralitatea sa să facă acest lucru și să spunem că ne apropiem și noi de țările din vestul Europei, care au o infrastructură bine pusă la punct”.

Citește și: Podul care va schimba județul Tulcea. Horia Teodorescu: Acum 15 ani nimeni nu credea în această investiție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel