Turcan declară: Sunt bani pentru majorarea pensiilor
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Raluca Turcan a afirmat, marți, că Guvernul a decis pentru rezolvarea problemei transportului școlar
Raluca Turcan a afirmat, marți, că Guvernul a decis pentru rezolvarea problemei transportului școlar
Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, miercuri, că banii pentru mărirea pensiilor au fost prevăzuţi în buget, adăugând că nu înţelege de ce acest subiect este "în permanenţă rostogolit". 

"Eu cred că aici trebuie adăugat şi punctul de vedere al premierului, care astăzi a afirmat că există bani alocaţi pentru creşterea pensiilor. Şi o completare pe care eu îmi permit să o fac este următoarea: românii nu au de ce se îngrijora. În momentul în care PNL a ajuns la guvernare şi a fost instalat Guvernul Orban, noi am fost preocupaţi de bunăstare şi am luat o serie de măsuri care într-adevăr ţintesc acolo unde este nevoie, sprijină mediul de afaceri, atrage fonduri europene, astfel încât România să se dezvolte şi românii să aibă bunăstare. Sunt bani pentru majorarea pensiilor, nu văd de ce acest subiect trebuie să fie în permanenţă rostogolit, atâta timp cât în bugetul de stat, pe care noi l-am făcut cu nişte uriaşe presiuni financiare lăsate în braţe de guvernul precedent, am inclus bani pentru majorarea pensiilor", a declarat Raluca Turcan, miercuri, într-o conferinţă de presă, întrebată despre aplicarea Legii pensiilor.

Citește și Vechime în muncă. Atenție! Perioade ignorate la stabilirea pensiei

Anterior, la Palatul Victoria, premierul Ludovic Orban a reafirmat că banii pentru mărirea pensiilor au fost prevăzuţi în buget.

"Poziţia guvernului este exprimată de ministrul Finanţelor şi de mine. Noi am prevăzut în legea bugetului de stat şi în legea bugetului asigurărilor sociale de stat suma necesară pentru aplicarea legii pensiilor şi, ca atare, vom creşte pensiile", a declarat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel