Turcan, despre digitalizarea dosarelor de pensie: Suntem în grafic
Autor: Antonio Grigore
Data actualizării:
Data publicării:
Raluca Turcan: Toate cele 5 milioane de pensii să fie recalculate pe principii echitabile.
Raluca Turcan: Toate cele 5 milioane de pensii să fie recalculate pe principii echitabile.
Ministrul Muncii a declarat că procesul recalculării pensiilor continuă, până în acest moment fiind evaluate peste 264.000 de dosare de pensie.    

Raluca Turcan a precizat că toate dosarele de pensie vor fi digitalizate, până acum fiind evaluate 264 de mii de dosare.

Totuși, raportat la numărul total de circa 5 milioane de pensii, dosarele evaluate până în prezent reprezintă puțin peste 5%, iar termenul de un an și jumătate, avansat de ministru, pare nerealist.

''Ce înseamnă această evaluare? Înseamnă digitalizarea dosarelor de pensie (...) și pregătirea tuturor dosarelor în vederea recalculării prin introducerea unor factori de contributivitate suplimentare'', a spus ministrul.

Scopul acestui proces este, potrivit Ralucăi Turcan, reducerea inechităților din sistem. Toate cele 5 milioane de pensii să fie recalculate pe principii echitabile. ''La pregătire și vechime egală, pensia să fie egală'', a mai adăugat demnitarul.

Citește și: Rabla Electrocasnice. Declarația poate fi semnată direct pe PC

Referindu-se și la subiectul creșterii pensiilor, Turcan a precizat că anul acesta nu vor fi indexări întrucât în 2020 pensiile au fost majorate cu 14%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel