România poate profita de alegerea lui Trump? Adrian Negrescu: Moment T0 pentru România
Alegerea lui Donald Trump în...
Devastatorul seism de la începutul lunii februarie a ucis zeci de mii de oameni, a distrus sau a avariat aproximativ 150.000 de clădiri şi a lăsat alte zeci de mii de persoane fără locuinţe în sud-estul Turciei. Potrivit agenţiei de presă Reuters, bilanţul acestor seisme a depăşit 46.000 de morţi.
Angajatorii al căror loc de muncă a fost "puternic sau moderat afectat" vor beneficia de sprijin pentru a acoperi parţial salariile angajaţilor al căror program de lucru a fost redus, se precizează într-un anunţ publicat miercuri în Monitorul Oficial.
De asemenea, a fost introdusă o interdicţie cu privire la concedieri în cele 10 provincii afectate de cutremur.
Parlamentul Turciei a impus starea de urgenţă pe o perioadă de trei luni, în cele 10 provincii devastate de cutremur iar Banca Centrală a Turciei a amânat plăţile la anumite credite. La rândul său, Trezoreria turcă a declarat situaţie de forţă majoră până la finele lunii iulie şi a amânat plata taxelor pentru regiunea afectată.
Guvernul de la Ankara a oferit sprijin salarial şi a impus o interdicţie referitoare la disponibilizări şi în anul 2020, în încercarea de a contracara impactul economic al pandemiei de COVID-19.
Potrivit unor estimări ale organizaţiilor mediului de afaceri şi economiştilor, cutremurul de la începutul lunii ar putea costa Turcia până la 100 de miliarde de dolari pentru reconstrucţia locuinţelor şi infrastructurii şi ar putea anula unul până la două puncte procentuale din creşterea economică din acest an. Înainte de seism, Guvernul de la Ankara prognoza o creştere economică de 5,5% pentru acest an, după un avans de 5% în 2022.
Aproximativ 13,4 milioane de persoane trăiesc în cele 10 provincii turceşti lovite de seism, sau 15% din populaţia Turciei, şi aceste 10 provincii sunt responsabile pentru aproape 10% din Produsul Intern Brut al Turciei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...