Turiști înșelați cu vacanțe în Zanzibar. Recomandarea ANAT

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Zanzibar / Foto: Freepik
Zanzibar / Foto: Freepik
Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) atrage atenţia călătorilor asupra riscurilor asociate cu achiziţionarea de pachete turistice de la entităţi neautorizate.

ANAT menţionează în acest sens recentele informaţii privind o companie din Satu Mare, "Posing Art Creation", deţinută de Oana Tarţa, care a prejudiciat 32 de turişti, o dovadă a necesităţii verificării licenţei agenţiilor de turism de către turişti. Firma menţionată, care a promovat pachete de Revelion pentru Zanzibar prin platforma "Hai Cu Noi" pe reţele sociale, nu deţinea licenţa necesară pentru vânzarea de pachete turistice. Din păcate, acest lucru a condus la pierderi financiare pentru turiştii care au cumpărat pachetele respective, fără a mai beneficia de vacanţa promisă.

"Turiştii trebuie să cumpere numai de la agenţii de turism licenţiate, pentru că astfel sunt protejaţi conform legislaţiei în vigoare. Amatorii de chilipiruri au mari şanse să fie păgubiţi", declară preşedintele ANAT, Alin Burcea, într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

ANAT subliniază că Ordonanţa nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate protejează turiştii care merg prin agenţiile de turism licenţiate. Cu toate acestea, ANAT sfătuieşte turiştii să verifice licenţa agenţiei de turism. Toate agenţiile licenţiate sunt listate pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului iar turiştii sunt sfătuiţi să verifice dacă numele agenţiei figurează pe acest site. De asemenea, ANAT recomandă turiştilor să caute recenzii autentice şi contacte directe, evitând intermediarii fără site-uri oficiale sau adrese fizice. Totodată, turiştii sunt sfătuiţi să plătească doar în conturi bancare ale firmei şi să evite tranzacţiile în numerar sau plăţile către conturi personale, care pot indica o activitate ilegală.

Potrivit sursei citate, agenţiile licenţiate sunt obligate să deţină poliţe de asigurare care acoperă eventualele situaţii de insolvenţă sau neplata serviciilor. Deci pachetele turistice sunt garantate împotriva insolvenţei sau a falimentului. În plus, în cazul agenţiilor licenţiate, turiştii beneficiază de protecţie juridică iar orice reclamaţie poate fi soluţionată prin intermediul autorităţilor competente. De asemenea, toate serviciile sunt conforme legislaţiei în vigoare, iar drepturile consumatorilor sunt protejate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
Oameni pe strada / Foto: Freepik
Ministerul Finanțelor
Florin Jianu
Bani. Freepik.com
Proiect / Foto: Freepik
Consiliul Concurenței / Foto: DCBusiness

Protest spontan la Consiliul Concurenţei

Protest spontan al angajaţilor Consiliului Concurenţei,...

Freepik.com
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cumpărături online / FOTO: Freepik
BVB
Birou. Freepik.com
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană propune reducerea folosirii gazelor în UE cu 15%
Dolari. Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Daniel Torok
Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro
Alexandru Nazare
ANAF

ANAF urmează să aibă un nou șef

Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...

Bancnote
Noile telefoane Nothing
Bogdan Ivan și partenerii kazahi
Bursa de Valori București
Registrul Auto Roman
Ciprian Tătărușanu și Alin Dobre
George-Sergiu Niculescu

pixel