Turiștii renunță la vacanțele din Orientul Mijlociu și Africa de Nord

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Turiștii caută alte orizonturi
Turiștii caută alte orizonturi
Călătorii își anulează sau amână vacanțele planificate în Orientul Mijlociu și Africa de Nord din cauza temerilor legate de agravarea conflictului dintre Israel și Hamas, iar companiile de turism au modificat itinerariile și au anulat zboruri.

Cererea de călătorii de agrement în regiune a fost afectată după ce Israelul a declarat că gruparea islamistă palestiniană Hamas a ucis 1.400 de persoane în sudul Israelului la 7 octombrie, iar Israelul a răspuns cu lovituri aeriene și terestre asupra Gaza, care, potrivit autorităților palestiniene, au ucis peste 9.000 de persoane.

Marile companii aeriene au prelungit oprirea temporară a zborurilor către Israel până la sfârșitul anului, în timp ce operatorii de croazieră își schimbă itinerariile pentru a evita și țările vecine. Operatorii de turism spun că războiul afectează cererea de călătorii în țările vecine, inclusiv în Egipt, Iordania și Turcia.

"Vedem clienți care anulează croaziere, cum ar fi o croazieră pe râul Nil în Egipt, până în decembrie 2024, din cauza îngrijorărilor legate de război", a declarat Todd Elliott, CEO al agenției de turism Cruise Vacation Outlet din Orlando, Florida.

Operatorul de croaziere Norwegian Cruise Line Holdings a declarat miercuri investitorilor că a înregistrat o creștere a anulărilor și o încetinire a rezervărilor către regiune, în principal în ceea ce privește rezervările pe termen scurt. Atât Norwegian, cât și Royal Caribbean Group și-au modificat itinerariile din 2024 pentru a evita porturile din Israel.

Platforma de rezervări @Hotel, un startup cu sediul la Washington, a declarat că a înregistrat o scădere de 70% a rezervărilor noi pentru țările din regiune. Peste 40% din călătoriile către Egipt în noiembrie și decembrie au fost deja anulate pe platformă, a declarat directorul general Konrad Waliszewski.

Ratele de anulare în Turcia și Cipru s-au dublat pentru lunile noiembrie și decembrie, a spus el.

Cu toate acestea, unii reprezentanți ai industriei spun că se așteaptă ca efectul să fie de scurtă durată. "În ceea ce privește cererea, pe baza directorilor executivi cu care am vorbit, aceștia spun că nu pot identifica un impact în acest stadiu", a declarat Willie Walsh, șeful Asociației Internaționale a Transportului Aerian, un grup comercial al companiilor aeriene.

Grupul aerian german Lufthansa a declarat joi că rezervările sale pentru Orientul Mijlociu nu au fost afectate de război, înregistrând doar o scădere inițială la începutul conflictului.

ANULĂRI PÂNĂ ÎN OMAN

Operatorul hotelier Marriott International a declarat că cererea s-a înmuiat și a început să înregistreze unele anulări pentru cele 27 de hoteluri ale sale din Liban, Iordania și Egipt, a declarat directorul financiar al companiei, Kathleen Oberg, în cadrul unei teleconferințe privind rezultatele.

"În timp ce conflictul din Israel este deocamdată foarte limitat din punct de vedere geografic, bănuim că unii dintre cei care fac rezervări pentru croaziere ezită să rezerve o vizită în Europa, chiar și în vestul Mediteranei", a declarat într-o notă analistul Patrick Scholes de la Truist.

Rezervările de zboruri către Egipt au scăzut cu 26% de la an la an, către Iordania cu 49%, iar către Liban cu 74% de la începutul războiului, potrivit firmei de date privind biletele de avion ForwardKeys, cu sediul în Valencia, Spania.

Agenția de turism spaniolă Essentialist a declarat că a anulat 75% din călătoriile către regiunea extinsă a Orientului Mijlociu și a Africii de Nord-Est.

Intrepid Travel, cu sediul în Australia, a declarat că mai mulți clienți caută să anuleze călătoriile în Egipt și Iordania, în special cei care urmează să călătorească la sfârșitul anului, a declarat Matt Berna, președintele său pentru America.

Efectul conflictului asupra cererii de călătorii în Orientul Mijlociu s-ar putea extinde dincolo de sărbători și chiar și doar în țările vecine.

"Compania noastră are un zbor charter din Norvegia către Sharm el Sheikh, Egipt, iar timp de trei sau patru săptămâni de acum încolo nu avem rezervări noi", a declarat Khaled Ibrahim, cofondator al Middle East Travel Alliance, care lucrează cu firme de management al destinațiilor care conectează agențiile de turism și furnizorii locali.

Aproximativ 40% din tururile din Iordania au fost anulate, 20% în Egipt, 15% în Oman și 10% în Emiratele Arabe Unite, a spus el.

"Chiar și Oman primește anulări, deși este atât de departe (de război)".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

O femeie își alimentează mașina la o benzinărie / Foto: Freepik
Banca Centrală a Ungariei

Forintul s-a prăbușit. Decizia băncii centrale a Ungariei

Ungaria este pregătită să mențină ratele dobânzilor...

Bună dimineața! Să aveți o zi minunată! / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja
La birou / FOTO: Freepik

UE vs SUA: Ce nu au reușit europenii în ultimii 50 de ani

În raportul său despre competitivitatea europeană,...

Lingouri de aur / FOTO: Unsplash
Inginer / FOTO: Freepik
Casa Albă / Foto: Freepik

SUA pregătesc o nouă lovitură pentru China

Statele Unite urmează să implementeze noi reglementări...

La fermă / FOTO: Freepik

Vești bune de la APIA pentru mai mult de 400.000 de fermieri

Suma totală autorizată depășește 172,86 milioane de...

Se caută firmă / FOTO: Freepik
Petrol / sursa: Freepik.com
Bancnote / Foto: Oana Pavelescu
Tendințele noi în moda office
Recoltarea strugurilor dintr-o podgorie
Ceasuri / Foto: Emran Kassim / Flickr

Exporturile de ceasuri elvețiene s-au prăbușit în septembrie

Exporturile de ceasuri elvețiene înregistrează cea mai...

Tineri / Foto: Freepik
Platformă
Urmează unele modificări fiscale / Foto: Freepik
Bancă / Foto: Freepik
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Gabriel Biriș / sursa: Facebook
Foto: pexels.com
Eximbank
Cosmin Marinescu

pixel