Ucraina a importat arme în valoare de 3,3 miliarde de euro din Germania, în primele nouă luni ale anului

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Război
Război
Exporturile germane de echipamente militare către Ucraina au crescut de peste patru ori până acum în acest an, făcând din Kiev principalul beneficiar al armelor germane, a declarat luni Ministerul Economiei de la Berlin.

Ucraina a importat arme de 3,3 miliarde de euro din valoarea totală a exporturilor militare ale Germaniei (de 8,76 miliarde de euro) în primele nouă luni ale anului.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, pentru Ucraina fuseseră aprobate echipamente în valoare de 775 de milioane de euro provenite din prima economie europeană, arată Reuters.

Germania a promis în repetate rânduri că va sprijini Ucraina atât timp cât va fi necesar după invazia rusă din februarie 2022, ceea ce l-a determinat pe cancelarul german Olaf Scholz să vorbească despre un punct de cotitură în atitudinea Germaniei față de apărare.

Ungaria, care a declarat de mult timp că își va crește cheltuielile militare, a fost al doilea cel mai mare beneficiar, cu 1,03 miliarde de euro, urmată de Statele Unite, cu 467 de milioane de euro.

Citește și: Financial Times: Criza de muniție din Ucraina, mană cerească pentru Rheinmetall

Contraofensiva Ucrainei este un război de uzură care epuizează rapid stocurile de echipamente și muniții. Recâștigarea teritoriilor pierdute va necesita mai multe provizii și ajutor din partea aliaților. Rheinmetall, producătorul german de armament, va beneficia de ciclul european de reînarmare.

Un portofoliu de comenzi în valoare de 37 de miliarde de euro este o dovadă a poziției puternice a companiei și a rolului său de contractant cheie pentru guvernul german. Germania a inversat o politică de decenii de aversiune față de armată și utilizează rapid un fond special de 100 de miliarde de euro pentru modernizarea forțelor sale armate. De la sfârșitul lunii martie, țara a comandat echipamente în valoare de peste 8 miliarde de euro de la grupul de apărare. Această sumă este egală cu aproximativ 90 % din comenzile obținute de Rheinmetall în această perioadă, scrie Financial Times.

Războiul din Ucraina a ridicat cererea de arme și artilerie, care a reprezentat 55% din ebitul Rheinmetall în al doilea trimestru. Rheinmetall deține mai mult de jumătate din capacitatea de producție europeană de obuze de 155 mm, în urma achiziției Expal din Spania, în valoare de 1,2 miliarde de euro.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

pixel