Ucraina cere arme pentru a sparge asediul de la Mariupol
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Războiul din Ucraina
Războiul din Ucraina
Ucraina are nevoie de mai multe arme pentru a sparge asediul de la Mariupol, afirmă ministrul de externe al țării, Dmytro Kuleba, potrivit BBC.

Rusia încearcă să captureze complet orașul Mariupol din sudul Ucrainei. Orașul port a suferit atacuri devastatoare de la începutul războiului, iar apărătorii sunt pe cale să rămână fără arme și fără provizii.

„Mariupol se află într-o situație disperată. Facem tot ce putem pentru a sprijini civilii și apărătorii. Dar pentru a rupe asediul Mariupolului și a-i salva avem nevoie de mai multe arme și lucrăm cu partenerii noștri pentru a le obține ", a declarat Kuleba. Ministrul de Externe a mai spus că armele trebuie să fie trimise cât mai rapid.

„Dacă Ucraina nu primește armele necesare în câteva zile, mai degrabă decât în câteva săptămâni, va însemna că mai mulți civili vor fi uciși, mai multe atrocități vor fi comise și mai multe sate și orașe ucrainene vor fi ruinate ca urmare a ofensivei rusești", a precizat ministrul Kuleba. Președintele american Joe Biden a promis miercuri un ajutor militar suplimentar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, potrivit Mediafax.

 

Citeşte şi: Putin s-a supărat pe UE că vrea să renunţe la gazul rusesc: Generează majorări de preţuri

 

Rusia va orienta exporturile de energie spre Asia, în contextul în care Uniunea Europeană vrea reducerea importurilor ruse de gaz, petrol şi cărbune, a afirmat joi preşedintele rus, Vladimir Putin, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza invaziei militare în Ucraina.

"Ţările europene vorbesc în mod constant despre evitarea aprovizionărilor din Rusia, iar în acest fel destabilizează pieţele şi generează majorări de preţuri", a declarat Vladimir Putin, citat de cotidianul Le Figaro.

"Noi vom porni de la principiul că, în viitor, livrările noastre spre Occident vor scădea. Trebuie să reorientăm exporturile spre pieţe din sud şi din est care cresc rapid", a subliniat liderul de la Kremlin. Uniunea Europeană a anunţat planuri de reducere a dependenţei energetice de Rusia. Uniunea Europeană, Alianţa Nord-Atlantică şi Grupul G7 au aplicat sancţiuni masive Rusiei din cauza intervenţiei militare în Ucraina.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel