Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
România analizează cererea Ucrainei pentru livrarea de armament, spune premierul Nicolae Ciucă: „În funcție de aceasta vom lua o decizie”.
„România, după cum știți, a avut o decizie prin care am asigurat transferul de echipament de protecție și muniție. În continuare analizăm solicitările pe care guvernul ucrainean le va înainta și în funcție de aceasta vom lua o decizie”, spune Nicolae Ciucă, întrebat dacă a discutat și despre livrarea de arme în Ucraina.
Chestionat dacă a oferit garanții sau dacă președintele Zelenski i-a solicitat ca România să trimită arme în Ucraina, premierul a spus: ”S-a discutat și acest subiect, dar ceea ce vreau să subliniez este că cea mai importantă perioadă a timpului pe care am petrecut-o la masa discuțiilor a fost cea legată de demersurile economice și umanitare pe care România poate să le acorde în momentul de față. Economia Ucrainei este foarte afectată, exportul de produse cerealiere, de produse agroalimentare reprezentau o contribuție importantă la PIB-ul Ucrainei. Reducându-se această dimensiune a exportului, preocuparea principală în momentul de față este și cea economică, dincolo de efortul pe care poporul ucrainean îl face, astfel încât să poată să facă față invaziei forțelor armatei ruse”.
Kievul anunță cât va dura războiul din Ucraina! Previziuni care dau fiori
Premierul a explicat pe de altă parte că: ”Am discutat despre eforturile pe care le fac pentru reabilitarea rețelelor de curent electric, alimentarea cu apă și în mod deosebit asigurarea serviciilor medicale și desigur continuarea activității în școlile din localitățile respective. În ceea ce privește măsurile care au fost luate pentru a putea fi identificați cei care au produs aceste atrocități, cei care s-au dedat la crime de război, crime împotriva umanității, am exprimat foarte clar susținerea Guvernului României pentru aceste demersuri la nivel internațional, am subliniat că deja Guvernul României a alocat 100.000 de euro contribuție voluntară pentru Curtea Penală Internațională, astfel încât să poată să își desfășoare activitatea în teren, și totodată am oferit posibilitatea ca în funcție de solicitare țara noastră să participe cu experți la derularea investigațiilor în teren. Doresc să subliniez încă o dată că este inadmisibil ca, indiferent de context, să fie atacate, să fie lovite obiective civile în care și-au pierdut viața şi în care își pierd viața oameni nevinovați”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...