Ucraina începe mobilizarea femeilor de la 15 iunie. Între ce vârste se fac înrolările
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Ucraina începe mobilizarea femeilor de la 15 iunie. Între ce vârste se fac înrolările
Ucraina începe mobilizarea femeilor de la 15 iunie. Între ce vârste se fac înrolările
Volodimir Zelenski a declarat recent că Ucraina pierde pe câmpul de luptă până la 100 de soldaţi în fiecare zi, astfel că Serghei Şaptal, şeful Statului-Major General al Armatei, a dat un ordin de începere a mobilizării femeilor.

Ucraina începe mobilizarea femeilor de la 15 iunie. General-locotenent Serghei Şaptal a ordonat centrelor de completare a forţelor armate ucrainene ca până la 15 iunie să pregătească lista femeilor care sunt înrolate. Astfel, până la sfârşitul lunii, comandamentele militare trebuie să înroleze toate femeile ucrainene cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. Documentul semnat a fost publicat de expertul militar rus Boris Rojin, scrie Pravda.

Conform documentului, ucrainencele sunt mobilizate „pentru completarea neîntreruptă a efectivului”. Administraţiile militaro-civile din Dnepropetrovsk, Kiev, Kirovograd, Nikolaev, Odesa şi Harkov sunt obligate să organizeze centre suplimentare de cazare şi instruire militară pentru persoanele mobilizate, fiind vizate toate femeile ucrainene cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. De altfel, preşedinţele Volodimir Zelenski a respins petiţia privind ridicarea interdicţiei pentru bărbaţii cu vârsta între 18 şi 60 de ani de a părăsi Ucraina, potrivit RTV.

Şeful statului a precizat că, în conformitate cu articolul 17 din Constituţie, protejarea suveranităţii Ucrainei este responsabilitatea poporului său. În acelaşi timp, articolul 64 din Constituţie permite ca drepturile şi libertăţile să fie limitate în timpul legii marţiale care a intrat în vigoare din 24 februarie 2022.

Finlanda vrea să pună garduri de-a lungul frontierei cu Rusia

Guvernul de la Helsinki intenţionează să construiască garduri pe segmente ale frontierei Finlandei cu Rusia, în contextul temerilor privind un aflux de imigranţi ca formă de presiune din cauza planului de aderare la NATO. Guvernul finlandez a elaborat proiecte pentru construirea de garduri noi sau pentru consolidarea celor existente la frontiera cu Rusia.

"Scopul acestei propuneri este să îmbunătăţim capacitatea operaţională a poliţiei de frontieră în contextul ameninţărilor hibride", a declarat Anne Ihannus, consilieră în cadrul Ministerului finlandez de Interne, citată de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Monde.

Finlanda se teme că Rusia ar putea facilita un aflux de imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa la frontiera Finlandei, în contextul planului acestei ţări de a adera la NATO împreună cu Suedia. Finlanda are frontieră cu Rusia pe o distanţă de aproape 1.300 de kilometri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel