Negrescu: Solicit public autorităților să iasă cu un mesaj de calmare a piețelor
Analistul economic Adrian...
Executivul de la Kiev, care încearcă să facă faţă efectelor invaziei Rusiei din 24 februarie, a dat instrucţiuni Ministerului de Finanţe să negocieze cu creditorii amânarea plăţilor şi a promis dobânzi suplimentare la plăţile amânate.
Ucraina deţine câteva emisiuni de eurobonduri, în valoare de 19,5 miliarde de dolari, cu scadenţa în 2022-2033, care ar urma să fi amânate până în 2024-2035.
În septembrie, Ucraina are de plată un nivel record al datoriei externe - aproape 57 miliarde de hrivne (1,93 miliarde de dolari) - iar veniturile la bugetul statului acoperă doar o treime din necesităţile de finanţare ale ţării.
Tymofiy Mylovanov, consilier al Cabinetului preşedintelui ucrainean, a cerut partenerilor externi să-şi majoreze sprijinul financiar acordat Ucrainei pentru a ajuta ţara să nu se confrunte cu o criză, în situaţia în care cheltuielile au urcat semnificativ din cauza războiului, iar veniturile au scăzut.
Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate (POC) a publicat Ghidul solicitantului consolidat în urma consultării publice pentru Măsura 4.1.1.
Măsura 4.1.1 este una dintre formele de sprijin pe care Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene le-a lansat în această perioadă pentru a susține mediul de afaceri în circumstanțele excepționale create de manifestarea la nivel global a efectelor generate de pandemia de COVID-19, crizele de consum și crizele produse de războiul din Ucraina.
„Reacția mediului de afaceri la măsurile pe care le pregătim ne arată nevoia acută de sprijin de care mediul antreprenorial are nevoie pentru a depăși acest conglomerat de crize ce afectează întreg ansamblul economic. Alocăm astfel 1,5 miliarde de euro pentru redresare și reziliență și dezvoltare durabilă prin investiții. Gândiți-vă că mediul de afaceri contribuie cu aproximativ 60% din PIB și angajează 60% din forța de muncă. În această situație, este vital să oferim stabilitate și predictibilitate mediului de afaceri, coloana vertebrală a economiei românești”, a transmis ministrul Marcel Boloș.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
Invitat la interviurile DCNews,...
Kazahstanul intenționează să...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...