Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
După repetate blocade ale fermierilor polonezi, această decizie a Kievului vine în contextul în care Varșovia amenință cu o nouă închidere temporară a granițelor pentru transportorii comerciali, conform spuselor ministrului Economiei din Ucraina Taras Kachka.
Oficialul ucrainean a declarat că, în cazul unor creșteri abrupte, Ucraina ar urma să folosească instrumente de monitorizare și licențiere pentru transportori în scopul reducerii livrărilor.
"Vom accepta ca exporturile să nu crească atât de rapid şi de brusc aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi. În prezent, predictibilitatea pieţei este mult mai importantă pentru producătorii şi exportatorii ucraineni decât extinderea agresivă", a declarat Kachka.
Unele dintre soluțiile identificate de către autoritățile de la Kiev constau în autorizațiile eliberate de către polonezi pentru transportorii ucraineni, inclusiv o întrerupere temporară. Donald Tusk, noul premier polonez încearcă, la rândul său, să tempereze furia fermierilor și să reducă blocadele de la granița cu țara vecină, aflată sub asediu rusesc. "Trebuie să accelerăm discuţiile pentru a găsi o soluţie", a declarat ministrul Economiei de la Kiev.
În condițiile în care nu se va ajunge la un consens între cele două părți Tusk a declarat că este de acord ca Guvernul pe care îl conduce să închidă temporar granițele cu Ucraina pentru transportul comercial, motivând că Polonia plătește "un preţ prea ridicat pentru decizia de a lansa comerţul liber cu Ucraina". În acest scop, conform spuselor premierului polonez, va avea loc o întrevedere între oficialii celor două țări la sfârșitul lunii martie în capitala poloneză cu scopul de a găsi soluții.
Nu mai puțin de 50.000 de fermieri polonezi au fost prezenți în această săptămână la Varșovia, una dintre principalele lor revendicări fiind modificarea reglementărilor europene pentru protecția mediului.
"Fermierii polonezi sunt afectaţi de noile măsuri dure ale UE şi fermierii noştri suferă din cauza bombardamentelor. Dacă toţi suntem într-o perioadă turbulentă, sunt două opţiuni: să fim inamici sau prieteni. Cred că, luând în considerare dinamica relaţiilor noastre, inclusiv în agricultură, ar trebui să fim prieteni", a afirma Kachka.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...