Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rachetele vor fi instalate pe șalupe de patrulare. Dacă va fi aprobat, va fi primul contract de acest gen între Londra și Kiev.
Ucraina vrea să cumpere arme, temându-se că Rusia va folosi criza gazelor pentru a pune mâna pe o parte din teritoriul țării, scrie ziarul citat. Potrivit interlocutorului publicației, până în prezent Moscova nu ocupat regiunile pe care le vizează, deoarece a depins de tranzitul de gaze și s-a lovit de rezistența forțelor armate ucrainene. Acum, crede diplomatul, conducta de gaz Nord Stream 2 va face posibilă schimbarea direcției fluxurilor de gaz, iar președintele rus Vladimir Putin nu va mai avea nevoie de cooperare cu Kievul.
„Cred că o escaladare a conflictului dintre Rusia și Ucraina este foarte probabilă și poate avea consecințe imprevizibile pentru securitatea europeană. <...> Rușilor nu le ajunge doar Crimeea, au nevoie de toată Ucraina, deoarece inima istoriei, a religiei și cultura este la Kiev, nu la Moscova ”, a declarat sursa pentru The Times.
El a adăugat că scopul principal urmărit de Putin este restaurarea Uniunii Sovietice, care, potrivit diplomatului, „nu era nimic fără Ucraina”.
Citește și Rachetă hipersonică sau navă spațială? Ce a construit și testat China
Venind în completare, ambasadorul ucrainean în Marea Britanie, Vadim Prystaiko, a spus că în viitorul apropiat Londra va vinde Kievului două nave operaționale și arme antirachetă. Navele militare vor deveni imediat parte a marinei ucrainene, a menționat diplomatul. În plus, autoritățile britanice ar trebui să ajute Kievul să construiască două noi porturi navale în conformitate cu standardele NATO, a menționat Prystaiko.
În august, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat că un program major de dezvoltare a marinei va fi implementat în țară până în 2035. „În ceea ce privește marina noastră, avem trei etape. Până în 2035 - construirea unei flote mari. Prima etapă se va încheia cu siguranță în 2024. A doua etapă se încadra până în 2030, a treia - până în 2035 ”, a spus el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
SUA apără acordul propus de...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...