Ucraina primește vaccinul. Negocieri direct la fabrica din India
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Săptămâna trecută, ministrul Sănătății din Ucraina s-a deplasat personal în India pentru a stabili detaliile livrării, acesta postând și imagini cu loturile de vaccin.
Săptămâna trecută, ministrul Sănătății din Ucraina s-a deplasat personal în India pentru a stabili detaliile livrării, acesta postând și imagini cu loturile de vaccin.
Primul lot cu 500 de mii de doze de vaccin a sosit astăzi la Kiev. Este vorba de vaccinul CoviShield, fabricat sub licență AstraZeneca, în India, la Serum Institute.

Anunțat încă de zilele trecute primul lot de 500 de mii de doze de vaccin CoviShield, fabricat sub licență AstraZeneca a ajuns astăzi la Kiev. Autoritățile au declarat că vor expedia imediat în teritoriu dozele de vaccin.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății s-a deplasat personal în India pentru a stabili detaliile livrării, acesta postând și imagini cu loturile de vaccin.

Citește și: Vaccin COVID-19 omologat de OMS. Despre ce este vorba

"Acum vaccinul este transportat la Mumbai. Mai departe urmează o călătorie lungă cu un avion de marfă cu escală la Istanbul, iar vaccinul va ajunge în Ucraina zilele următoare. În timpul transportului, vor fi să fie îndeplinite toate condițiile de temperatură pentru menținerea calității vaccinurilor", a spus ministrul Stepanov.

 

Vaccinul Covishield a fost deja expediat gratuit către țări precum Bhutan, Maldive, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Seychelles. Publicația Unian relatează că vaccinul va fi livrat și în țări precum Sri Lanka, Afganistan, Mauritius sau Brazilia.

În mass-media americană, aceasta este numită „opțiunea AstraZeneca pentru țările sărace”, Ucraina fiind, până acum, singura țară europeană care cumpără vaccinul fabricat în India.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel