Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Ucraina este pregătită să pună la dispoziția traderilor străini de energie până la jumătate din capacitatea sa de stocare subterană de gaze naturale de 30 de miliarde de metri cubi, a declarat miercuri premierul ucrainean Denys Shmyhal, conform Reuters.
Cea mai mare firmă ucraineană de petrol și gaze Naftogaz a declarat la începutul acestui an că clienții străini ar putea folosi peste 10 mld. mc de stocare, în principal în vestul țării, care este departe de liniile de front ale războiului cu Rusia.
Shmyhal a declarat la televiziunea națională că 12 până la 15 miliarde de metri cubi din volumul de stocare ar putea fi folosit de nerezidenți.
Shmyhal a declarat marți, la un forum de afaceri din Berlin, că traderii străini au acumulat deja până în prezent 3 miliarde de metri cubi de gaze în depozitele subterane.
Comercianții au declarat la începutul acestui an că traderii europeni de gaze au început să stocheze gaze naturale în Ucraina pentru a profita de prețurile mai mici și de capacitatea disponibilă acolo, indiferent de riscurile generate de război.
În urma invaziei Rusiei în Ucraina, începută în februarie anul trecut, Uniunea Europeană (UE) a căutat depozite pentru a stoca gazele naturale pentru a compensa reducerea ofertei rusești, în special în lunile de iarnă cu cerere maximă.
Blocul comunitar ar trebui să atingă obiectivul de a-și umple instalațiile de stocare în proporție de 90% până la 1 noiembrie.
Traderii au declarat că există o logică comercială în ceea ce privește stocarea în Ucraina, pe lângă cea de pe teritoriul UE, pentru a profita de prețurile mai ieftine acum față de cele pentru livrările viitoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...