România poate profita de alegerea lui Trump? Adrian Negrescu: Moment T0 pentru România
Alegerea lui Donald Trump în...
Germania și Portugalia sunt singurele două națiuni care s-au angajat să trimită versiunea A6 a Leopard 2, cu 14 tancuri promise de guvernul de la Berlin și trei de cel portughez, a declarat Pistorius reporterilor miercuri, după ce s-a întâlnit cu omologii din NATO la Bruxelles. "Nu vom ajunge la dimensiunea unui batalion", a spus oficialul german citat de Bloomberg.
Polonia a asamblat aproximativ 30 de unități din vechea versiune A4 a Leopard 2, ceea ce este aproape suficient pentru batalionul ucrainean standard de 31 de unități, dar multe dintre ele sunt în stare proastă și au nevoie de reparații înainte de a putea fi desfășurate, a spus Pistorius. Aceste tancuri vor ajunge în Ucraina abia la sfârșitul lunii aprilie, a adăugat el.
Recunoașterea acestor lucruri de către ministrul german marchează un eșec în încercarea aliaților occidentali de a ajuta armata ucraineană să facă față unei intensificări așteptate a luptelor în următoarele săptămâni.
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat la sfârșitul lunii trecute că Germania și aliații săi vor pune rapid la punct două batalioane de tancuri de luptă pentru Ucraina, în timp ce SUA s-au angajat să trimită 31 de unități echivalente de tancuri M1 Abrams.
Citește și:
Rheinmetall negociază furnizarea de tancuri Panther pentru Ucraina
Rheinmetall AG, cel mai mare contractor din domeniul apărării din Germania, este în discuții pentru a furniza Ucrainei cele mai sofisticate tancuri de luptă și vehicule de luptă pentru a ajuta țara să se apere împotriva amenințărilor viitoare, potrivit directorului general Armin Papperger al companiei.
"Ucraina este interesată de Lynx și Panther, care sunt în prezent cele mai moderne vehicule de luptă de infanterie și tancuri de luptă", a declarat Papperger, citat joi de cotidianul german Handelsblatt.
Compania cu sediul la Dusseldorf a purtat deja discuții cu guvernul de la Kiev, a declarat el pentru publicația germană, adăugând că Rheinmetall ar putea produce vehiculele de la zero, ceea ce înseamnă că nicio țară nu va trebui să furnizeze tancuri din propriile stocuri.
De asemenea, compania este pregătită să instaleze o unitate în Ucraina pentru asamblarea tancului Panther după ce războiul se va încheia, atât timp cât guvernul german aprobă licențele de export necesare, a mai spus Papperger. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...