Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
''Este un proiect important, nu numai pentru Uniunea Europeană, ci şi pentru NATO'', a subliniat ministrul apărării german, Annegret Kramp-Karrenbauer. ''Va fi un salt cuantic în termeni de cooperare concretă'', a adăugat oficialitatea germană.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat decizia miniştrilor europeni ai apărării. ''Aliaţii non-europeni joacă un rol esenţial în protecţia şi apărarea Europei'', a reamintit el.
''Chiar în momentul în care vorbim, desfăşurăm mii de soldaţi în cadrul unui exerciţiu al NATO în România. Acest lucru arată cum ne mobilizăm trupele şi cum suntem capabili să le desfăşurăm în întreaga Europă'', a subliniat Stoltenberg, care a precizat că la exerciţiul respectiv iau parte şi militari din Regatul Unit, SUA şi Turcia.
Proiectul UE privind mobilitatea militară este menit să faciliteze deplasările de trupe în interiorul Europei, acţiuni considerate de NATO drept cruciale în cazul unui conflict cu Rusia.
În timp ce NATO a fost vârf de lance în eforturile de a reduce discrepanţele din legislaţiile statelor membre UE cu impact asupra transferului trupelor americane în Europa, UE dispune de un buget pentru consolidarea podurilor care nu sunt suficient de rezistente pentru a susţine trecerea tancurilor şi are mai multe pârghii asupra schimbării reglementărilor în blocul comunitar.
Citește și Noua JUCĂRIE MILITARĂ a Chinei va deveni coșmarul SUA
Decizia de joi se traduce prin faptul că SUA, Canada şi Norvegia devin primele ţări din afara UE care vor colabora în cadrul Cooperării Permanente Structurate (PESCO) a UE, iniţiativă menită să aprofundeze legăturile în domeniul apărării. PESCO a fost convenită de liderii UE în decembrie 2017, după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia în 2014.
În acest timp, Uniunea Europeană a alocat 1,7 miliarde de euro din bugetul său comun până în anul 2028 pentru a creşte aşa-numita mobilitate militară în sprijinul NATO. Sporirea mobilităţii militare are în vedere îmbunătăţirea schimbului de informaţii între statele UE şi reducerea birocraţiei la frontiere, inclusiv prin armonizarea reglementărilor vamale pentru a permite desfăşurări rapide şi înlesnirea transportului echipamentelor militare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...