UE rezervă 300 milioane doze de vaccin de la Pfizer și BioNTech
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Livrările ar urma să debuteze până la sfârșitul anului, în funcție de rezultatele finale ale testelor clinice și de obținerea autorizațiilor necesare din partea structurilor de reglementare în domeniu.

Grupul farmaceutic Pfizer și partenerul său german BioNTech au anunțat încheierea unui acord cu Uniunea Europeană pentru livrarea a 200 milioane de doze din vaccinul dezvoltat de cele două laboratoare împotriva noului coronavirus. 

Acordul prevede, de asemenea, o opțiune de 100 de milioane de doze suplimentare. 

Pfizer și BioNTech au anunțat, luni, că vaccinul lor experimental este eficient în proporție de peste 90%, o evaluare efectuată pe baza primelor date ale testelor clinice la scară largă. 

Citește și VIRUSUL dispare în doar TREI minute. Americanii au găsit soluția

”Livrările ar urma să debuteze până la sfârșitul anului, în funcție de rezultatul acestor teste și de obținerea autorizațiilor necesare din parta structurilor de reglementare”, au precizat cele două companii într-un comunicat comun. 

Dozele destinate Europei vor fi produse în unitățile germane ale BioNTech, precum și la filiala din Belgia a gigantului Pfizer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel