UE se teme de un sprijin mai puternic al Chinei pentru Rusia în războiul din Ucraina
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
China Rusia / sursa foto: Freepik.com
China Rusia / sursa foto: Freepik.com
Uniunea Europeană a identificat câteva semne potrivit cărora China furnizează Rusiei componente care ar putea fi folosite pentru fabricarea de arme.

UE se teme că Beijingul ar putea fi încurajat să crească aceste livrări dacă hotărârea Occidentului de a se opune războiului Rusiei din Ucraina slăbește, a declarat joi un înalt oficial UE.

Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene a declarat că se va întâlni cu legislatorii americani în timpul vizitei sale la Washington pentru a sublinia importanța aprobării ajutorului american pentru Ucraina, amânat de mult timp.

Oficialii americani au informat reporterii săptămâna trecută cu privire la materialele pe care China le furniza Rusiei - inclusiv tehnologie pentru drone și rachete, imagini prin satelit și mașini-unelte - care ajută Rusia să își consolideze armata pentru a susține războiul din Ucraina.

Dombrovskis a declarat la un eveniment al Consiliului pentru Relații Externe că UE colaborează cu Statele Unite pentru a lua măsuri drastice împotriva evitării sancțiunilor Rusiei, dar nu a oferit alte detalii.

"Vedem că China stă deoparte și caută cum să folosească această situație în avantajul său, dar, din păcate, recent, vedem, de asemenea, semne că China livrează efectiv componente, tot felul de echipamente către Rusia."

El a spus că echipamentul a implicat articole cu dublă utilizare, nu arme reale, dar acțiunile au arătat cât de important este să se consolideze hotărârea Occidentului de a sprijini Ucraina.

El a spus că dacă Occidentul "nu dă dovadă de hotărârea necesară pentru a opri această agresiune rusă, pentru a impune sancțiuni Rusiei, pentru a oferi tot sprijinul necesar Ucrainei... este foarte periculos și va avea consecințe foarte negative".

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, este de așteptat să ridice preocupări similare în timpul vizitei sale viitoare în China, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat în această săptămână.

Statele Unite au avertizat China să nu ajute efortul de război al Moscovei de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022, care a avut loc la doar câteva săptămâni după ce Rusia și China au declarat un "parteneriat fără limite".

Un purtător de cuvânt al ambasadei chineze a declarat că Beijingul nu este parte în criza ucraineană și că schimburile comerciale normale dintre China și Rusia nu ar trebui să fie interferate sau restricționate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

China își flexează mușchii și testează al treilea portavion

Presa de stat chineză a anunțat că primul portavion de...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel