Producţia de ţiţei a României continuă să scadă
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
În martie, Uniunea Europeană a impus primele sale sancțiuni semnificative împotriva oficialilor chinezi din 1989, din cauza presupuselor încălcări ale drepturilor omului în regiunea Xinjiang din China, pe fondul unui impuls al SUA de a-și mobiliza aliații pentru a contracara politica externă din ce în ce mai asertivă a Beijingului.
Beijing, care neagă acuzațiile, a răspuns prin înscrierea pe lista neagră a unor parlamentari și entități din UE, iar progresele privind un acord major de investiții s-au blocat pe măsură ce relațiile au devenit mai tensionate.
Adresându-se reporterilor, Ambasadorul UE Nicolas Chapuis a spus că blocul comunitar nu va fi oprit să spună ce vrea.
„Nu căutăm ... o agravare a situației, dar nimic nu va împiedica Uniunea Europeană să spună ce vrea, oriunde vrea”, a spus acesta pentru Reuters.
Componenta executivă a blocului comunitar, Comisia Europeană, întrerupe eforturile de promovare a acordului comprehensiv privind investițiile sau CAI, recunoscând că va lupta pentru a asigura sprijinul din partea Parlamentului UE în timp ce parlamentarii sunt se află sub sancțiuni.
Chapuis a spus că situația privind acordul nu este chiar atât de sumbră.
„Situația este mai puțin dramatică decât oamenii par să creadă. Lucrăm în continuare foarte strâns cu Ministerul Comerțului (al Chinei) ”, a adăugat acesta. El a spus că nimic nu împiedică China să ratifice acordul înainte de Europa și că așteaptă cu nerăbdare ratificarea sa timpurie de către Beijing, dar trebuie creat „spațiu politic” pentru ca Parlamentul European să îl aprobe. „Astăzi este prea devreme pentru a spune dacă acest spațiu politic va fi disponibil și suficient de mare”.
Adresându-se în cadrul unei recepții UE la scurt timp după comentariile făcute de Chapuis, Vice-ministrul chinez de Externe Qin Gang a spus că cele două părți ar trebui să facă eforturi pentru punerea în aplicare timpurie a acordului de investiții.
China speră că UE poate percepe China „în mod obiectiv și rațional”, a spus Qin.
Sursă: Reuters
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...