UE începe să lucreze la noile sancțiuni împotriva Iranului
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Parlamentul European / sursa foto: Freepik.com
Parlamentul European / sursa foto: Freepik.com
Mai multe state membre ale UE au cerut extinderea sancțiunilor împotriva Iranului ca răspuns la atacul Teheranului asupra Israelului.

Drept urmare, serviciul diplomatic al blocului comunitar va începe să lucreze la această propunere, a declarat marți șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, conform Reuters.

Înaltul reprezentant al afacerilor externe europene a dat aceste detalii în urma unei videoconferințe de urgență a miniștrilor de externe din UE, convocată pentru a discuta repercusiunile atacului.

"Unele state membre au propus adoptarea unei extinderi a măsurilor restrictive împotriva Iranului", a declarat Borrell reporterilor.

"Voi trimite Serviciului de Acțiune Externă solicitarea de a începe activitatea necesară legată de aceste sancțiuni", a adăugat el.

Borrell a declarat că propunerea ar vine în completarea sancțiunilor prin care UE vrea să limiteze furnizarea de drone iraniene către Rusia, astfel încât, odată cu extinderea acestora, sancțiunile ar include și furnizarea de rachete și ar putea acoperi și livrările către alte țări din Orientul Mijlociu.

Germania, Franța și alți câțiva membri ai UE au susținut public o astfel de propunere.

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a declarat că a observat că o serie de actori la nivel european au declarat că ar analiza din nou extinderea unui regim de sancțiuni UE existent împotriva Iranului, care vizează producția de drone.

Baerbock a făcut campanie împreună cu Franța și alți parteneri europeni în toamna anului trecut pentru a extinde regimul de sancțiuni al Uniunii Europene.

"Sper că acum putem în sfârșit să facem acest pas împreună ca UE", a declarat Baerbock marți, la Berlin, în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său iordanian, Ayman Safadi.

Borrell a declarat că susține propunerea și că diplomații vor lucra la ea în zilele următoare, astfel încât miniștrii să o poată discuta din nou la o reuniune care va avea loc luni la Luxemburg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel