Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Primul care a furnizat informația a fost şeful Comisiei pentru apărare şi securitate din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), Viktor Bondarev, citat din RIA Novosti. La scurt timp însă, el a fost contrazis de biroul de presă Senatului, potrivit căruia 'ştirea a fost difuzată din eroare'. A doua zi, despre aceleași avioane și tot în Crimeea a vorbit, pentru Interfax, generalul în rezervă Vladimir Şamanov, preşedintele Comisiei de apărare din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus).
Ciudat, nici acum nu a fost bine: generalul a revenit asupra declarației sale, dezmințind desfăşurarea bombardierelor şi a sistemelor Iskander-M în Crimeea, dar și afirmația din ajun a senatorul Bondarev. Încurcate sunt căile de comunicații ale Kremlinului! În acest context, publicația electronică Vzgliad, se întreba dacă într-adevăr temutele avioane au fost duse în în Crimeea.
Dezvăluiri făcute din neatenție
Bondarev afirmase că Moscova ar intenționa să desfăşoare escadrile de bombardiere strategice Tu-22M3 la baza aeriană Gvardeiskoie din Crimeea, explicând că instalarea mijloacelor sistemului de apărare antirachetă al SUA în România reprezintă o provocare serioasă pentru Rusia.
'Raza de acţiune a unui Tu-22M3 şi raza rachetelor de croazieră de la bordul său vor permite transportarea focosului nuclear oriunde în Europa, lovind astfel orice obiect al sistemelor de apărare antirachetă şi al sistemelor de apărare aeriană inamice, iar luând în considerare şi modernizarea sa pe parcursul următorilor ani la nivelul M3M şi echiparea cu noi tipuri de arme de distrugere, acesta devine un vector universal pentru lovituri asupra tuturor tipurilor de ţinte la o distanţă de mii de kilometri', subliniase Bondarev în aceeaşi declaraţie.
La solicitarea Vzgliad, Vladimir Şamanov a spus că nimic nu e adevărat. 'Nu există niciun fel de avion strategic acolo. Există avioane Su-30SM, avioane multirol. Informaţia despre desfăşurarea Tu-22M3 nu este veridică şi noi am infirmat-o deja', a adăugat el. Jurnaliștii de la Vzgliad nu știu dacă dezminţirea este una reală sau este doar o încercare de a acoperi dezvăluiri făcute din neatenţie.
Se întâmplă lucruri stranii
Vicepreşedintele Academiei ruse în domeniul rachetelor şi artileriei Konstantin Sivkov, doctor în ştiinţe militare, a declarat că nu ştie ce se întâmplă acolo. 'Se întâmplă lucruri stranii. 'Dacă Tu-22M3 este într-adevăr desfăşurat în Crimeea, înseamnă că a acolo, dacă nu, atunci nu. Dar dacă pe cei din parlament i-a luat gura pe dinainte, asta e nenorocirea lor', a lansat expertul, citat de Vzgliad.
Citește și Bombardier distrus. Momentul prăbușirii a fost filmat VIDEO
În orice caz, comunitatea experţilor ruşi, susţine publicaţia menţionată, consideră că desfăşurarea avioanelor Tu-22M3 în Crimeea s-ar justifica din punct de vedere militar. Sivkov, de exemplu, crede că numai din peninsulă aceste avioane 'pot acţiona cel mai eficient împotriva portavioanelor SUA în estul Mării Mediterane şi în Orientul Mijlociu', dar că nu pot fi răspuns la apariţia unor elemente ale scutului antirachetă american în România. Pentru a contracara apărarea antirachetă în România, expertul consideră mult mai eficiente avioanele strategice Tu-160.
'Având în vedere raza de acţiune a Tu-160, acestea pot acţiona în siguranţă de pe teritoriul Siberiei pentru a efectua lovituri asupra sistemul de apărare antirachetă din Romania', a explicat Konstantin Sivkov.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...