Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Reţeaua socială Twitter are la dispoziţie 28 de zile pentru a demonstra că acţionează împotriva discursurilor de ură online, a anunţat joi o reprezentantă a guvernului Australiei; după acest termen vor urma amenzi de aproape o jumătate de milion de dolari pentru fiecare zi de întârziere, transmite AFP.
Julie Inman Grant, comisar pentru securitatea online (eSafety), a arătat că o treime din reclamaţiile pentru discursuri de ură pe internet înregistrate în Australia se referă la conţinut difuzat pe Twitter, iar autorităţile australiene nu sunt singurele îngrijorate de nivelurile tot mai ridicate de toxicitate şi ură din această reţea.
"Twitter nu pare să fie la înălţime în ce priveşte combaterea urii", a apreciat Grant, care în trecut a fost angajată a companiei respective. Ea a precizat că după data-limită reţeaua va fi amendată zilnic cu 475.000 de dolari.
Miliardarul Elon Musk, proprietarul Twitter din octombrie anul trecut, este considerat de multe ori răspunzător de creşterea conţinutului de ură din mesajele utilizatorilor reţelei, remarcă AFP. El a concediat mulţi angajaţi, inclusiv moderatori, şi a permis revenirea unor utilizatori care fuseseră blocaţi tocmai pentru promovarea urii şi pentru dezinformare.
Grant i-a scris lui Misk din noiembrie 2022, avertizându-l că reducerea drastică a personalului va împiedica Twitter să se conformeze legislaţiei australiene.
Promisiunea lui Elon Musk: Twitter va respecta legea europeană
„Dacă o lege este promulgată, repet, Twitter se obligă să o respecte”, a declarat proprietarul rețelei de socializare, într-un interviu pentru France 2.
Twitter „va respecta legea europeană” dedicată luptei împotriva dezinformării online, a asigurat controversatul șef al rețelei de socializare, Elon Musk. „Twitter se va supune legii. Dacă o lege este promulgată, Twitter se obligă să o respecte”, a subliniat miliardarul american, întrebat fiind în legătură cu noua legislație a UE privind serviciile digitale (DSA).
DSA (Legea privind serviciile digitale), care va intra în vigoare pe 25 august, impune platformelor să acționeze „prompt” pentru a retrage orice conținut ilegal și prevede amenzi de până la 6% din cifra lor globală de afaceri. La sfârșitul lunii mai, Musk a scos Twitter din codul de bune practici al UE privind dezinformarea, o serie de angajamente voluntare lansate în 2018. Vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a deplâns faptul că Twitter a ales „confruntarea”, în timp ce ministrul francez al digitalului, Jean-Noël Barrot, a amenințat că va „interzice” rețeaua de socializare. ... Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...