Avertisment: Garniturile CFR ar putea rămâne pe loc din cauza unui posibil blackout
Una dintre companiile care...
Cu o arhitectură inspirată din secolul al XVII-lea, castelul domină orașul Carmel-by-the-Sea, situat la mai puțin de 200 de kilometri de San Francisco și Silicon Valley.
Aspectul învechit al reședinței face notă discordantă cu tot ce se află în jur, fiind, în același timp, un obiect de curiozitate pentru localnici și vizitatori. De altfel, i se spune ”bijuterial din valea Carmel”.
Camerele înalt ascund o istorie uluitoare. Un bogat cultivator de roșii din zona a decis să ridice un castel inspirându-se din arhitectura franceză. Plimbându-se, într-o zi, prin zona, soția lui a găsit terenul ideal pentru viitoarea locuință.
Fondat în 1902, Carmel-by-the-Sea s-a impus aproape de la început ca un oraș-gazdă pentru artiști. Unii dintre ei au devenit chiar primari, precum Clint Eastwood, care a condus municipalitatea spre sfârșitul anilor 1980.
Agitația orașului a deranjat însă cuplul, care și-au ridicat proprietatea într-un loc ascuns privirilor, între două coline acoperite de vegetație.
Citește și Cine câștigă mai mulți bani, egoiștii sau altruiștii? Răspuns științific
Castelul este relativ modest, cu o suprafață interioară de 500 metri pătrați. Trei camere spațioase, tot atâtea băi și o bucătărie terra cotta formează interiorul edificiului.
Tabloul este completat de o sală dedicată recepțiilor. Frumusețea este ascusă însă în detalii: țiglele acoperișului provin de la o mănăstire din Bourgogne ; sfeșnite și candelabre din secolul al XVII-lea luminează culoarele; scara principala, de inspirație pariziană , a fost realizată de meșteri și cu materiale aduse din Franța.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Una dintre companiile care...
Persoanele fizice care au...
Pe fondul tensiunilor...
Peste 14.000 de proiecte de...
Guvernul a aprobat miercuri o...
Curs valutar BNR, 16 aprilie...
Doar 31 de angajați din 250 au...
Analistul Adrian Negrescu trage...
Guvernul prelungește cu cinci...
Într-o lume în care...
În ciuda speculațiilor tot mai...
Acțiunile producătorilor...
O nouă scădere impresionantă a...
Este o listă întreagă de...
O încercare de a evita noile...
Președintele american Donald...
Dolarul și-a revenit ușor, deși incertitudinile legate...
Calendarul fiscal al lunii...
APCE (Asociaţia Prosumatorilor...
Industria farmaceutică amenință...
Banca Centrală Europeană se pregătește să reducă din nou...
Proiectele de acte normative...