Un mare hub al jocurilor de noroc se închide. Panică din cauza COVID
Autor: Oana Pavelescu | 10 iul 2022, 08:10
Covid creează din nou panică
Covid creează din nou panică
Macao își închide aproapte toate spațiile comerciale și cazinourile după ce numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a crescut abrupt iar ritmul nu dă semne că se diminueze.

Autoritîțile au decis ca numai afacerile esențaile, supermarketurile și farmaciile să rămână deschise, relatează presa locală din Macao.

Măsura, care urmează mai multor runde de teste în masă, readuce Macao la cele mai dure restricții din ccauza pandemie. Macao a anunțat sâmbătă 71 de noi cazuri, ceea ce ridică numărul total de infecții din ultimul val de îmbolnăviri, care a început la 18 iunie, la 1.374. 

Macao a închis anterior școlile, locurile publice și locurile de divertisment, inclusiv barurile și până la cinematografe. De asemenea, a închis hotelul cazinou Grand Lisboa al SJM Holdings Ltd., după ce a fost depistat aici un focar de 13 cazuri, iar toate cele  aproximativ 500 de persoane vor rămâne înăuntru în carantină. 

Orașul, care se bazează în proporție de 80% pe veniturile care provin din jocurile de noroc și care evitase o închidere sistematică a cazinourilor, a închis anterior locațiile doar o singură dată în februarie 2020.

Macao urmează regulile COVID din China, bazându-se pe testele în masă și pe izolarea rezidenților pentru a identifica și apoi a anihila lanțurile de transmitere. Dar această politică a lăsat Macao împotmolit într-un ciclu de restricții imprevizibile, care au costat economic și social enorm. 

Este probabil ca restricțiile să dea o lovitură substanțială acestui hub al jocurilor de noroc, care se luptă cu o gravă lipsă de turiști și cu scăderea veniturilor, din pricina politicii Covid Zero impusă de China continentală care descurajează călătoriile în această enclavă. Dincolo de virus, industria cazinourilor se confruntă și cu alte provocări, printre care o nouă lege care sporește semnificativ controlul guvernului asupra operațiunilor și măsurile drastice luate de Beijing împotriva jucătorilor care mizează pe sume mari de bani pentru a limita ieșirile de capital. 

Citește și: Acțiunile cazinourilor din Macao s-au prăbușit. Mâna de fier a Beijing-ului apasă greu

Acțiunile cazinourilor din Macao au scăzut luni, afectate de arestarea a 11 persoane pentru presupuse legături cu jocurile de noroc transfrontaliere și spălarea de bani, printre cei reținuți numărându-se și fondatorul celui mai mare operator de junket (n. r. turism de lux) din centrul de jocuri de noroc.

Acțiunile MGM China (2282.HK) s-au prăbușit cu 10%, în timp ce Wynn Macau (1128.HK) a pierdut 7,8%, iar Sands China (1928.HK) a scăzut cu 5,3%, investitorii fiind îngrijorați de potențiale pierderi pe termen scurt, precum și de implicațiile pe termen lung ale poziției dure pe care autoritățile din Macao și din China continentală o adoptă față de acest sector.

Alvin Chau, fondatorul Suncity - un operator de junket care aduce jucători de lux pentru a juca în cazinouri, acordându-le credite și recuperându-le datoriile - precum și directorul general al firmei de investiții în sectorul jocurilor de noroc Suncity Group Holdings (1383.HK), s-a numărat printre cei arestați, a raportat radiodifuzorul TDM din Macao.

Autoritățile din Macao au declarat anterior că poliția interoghează un om de afaceri în vârstă de 47 de ani fără a preciza identitatea acestuia.

Vineri, autoritățile din Wenzhou, un oraș din estul Chinei, au emis un mandat de arestare pe numele lui Alvin Chau, acuzându-l că a desfășurat activități de jocuri de noroc în China continentală, unde jocurile de noroc sunt ilegale.

"Impactul asupra industriei jocurilor de noroc este uriaș ... Dar (Suncity) nu mai este prea mare pentru a da faliment, sistemul nu se va prăbuși", a declarat Carlos Lobo, consultant în domeniul jocurilor de noroc din Macao.

Poliția din Macao a declarat duminică că cele 11 persoane arestate au recunoscut unele acuzații, inclusiv stabilirea de platforme de jocuri de noroc în străinătate și desfășurarea de activități ilegale de pariuri virtuale, dar au refuzat să coopereze în alte probleme. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Seulul a lansat primul său autobuz fără şofer

Seulul a lansat vineri prima sa linie de autobuz...

Polonia comandă două nave de spionaj de la Saab

Producătorul suedez de armament Saab a anunțat vineri un...

Deficitul bugetar a urcat la 3,37% din PIB, după 10 luni

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,37%...

BMW îşi dublează investiţiile în Ungaria. Suma este uriașă

Constructorul auto german BMW AG a decis să îşi dubleze...

Tesla recheamă zeci de mii de autoturisme

Tesla recheamă în service aproape 81.000 de mașini...

Jaguar Land Rover reduce producția în Marea Britanie

Jaguar Land Rover va reduce producția de vehicule în...

OUG pentru angajări la stat și salarii majorate cu 50 %

Guvernanții își majorează lefurile cu 50% din salariul...

Compensarea muncii suplimentare în zilele de sărbători

Codul muncii stabilește că muncă suplimentară se...

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,85% pe an

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Curs valutar. Moneda națională urcă față de euro

Moneda naţională s-a apreciat, vineri, în raport cu...

Crossuri externe