Un navă cargo turcească, lovită de o rachetă în Marea Neagră
Autor: Matei Ion | 28 ian 2023, 15:21
O navă turceasă ce se afla lângă portul Herson a fost lovită de o rachetă.

O navă de transport de mărfuri generale, care naviga sub pavilion turcesc, a fost lovită, marți, de o rachetă în portul orașului Kherson din sudul Ucrainei, declanșând un incendiu, potrivit unor înregistrări video de la fața locului și a unor surse de transport maritim. 

Racheta a lovit podul navei numite Tuzla, a declarat compania de securitate maritimă Ambrey, provocând incendiul. Imaginile video au arătat cum flăcările au umplut sala de comandă a navei.

Reuters a reușit să confirme locația de la navele și clădirile văzute în înregistrarea video, care se potrivește cu imaginile din filmări și imagini din satelit ale zonei. Reuters nu a putut să confirme în mod independent data la care au fost filmate înregistrările video.
Nava, care a fost blocată în port din 2022 februarie, era operată de CayeliShipping, care nu a fost disponibilă pentru comentarii. 

O sursă din domeniul transportului maritim a declarat că există douăsprezece nave turcești blocate în porturile ucrainene, inclusiv în Herson, care nu sunt acoperite de acordul privind cerealele din Marea Neagră negociat de ONU.

"A avut loc un atac ieri seară, cel mai probabil la port, iar o încărcătură explozivă pare să fi lovit nava. Navele turcești din Kherson sunt deservite de un echipaj scheletic, astfel că nu există răniți sau victime", a declarat sursa, sub rezerva anonimatului. 

Citește și:

Rușii ”naționalizează” vapoarele din portul Mariupol. 200.000 tone de metal și fontă, luate cu japca de forțele de ocupație

Autoritățile de ocupație controlate de Rusia au anunțat "naționalizarea" navelor rămase în portul Mariupol, informație care a fost publicată Petro Adriușcenko, consilier al primarului orașului.

"Ocupanții au anunțat deja "naționalizarea", de fapt furtul de facto a 34 de nave care au rămas în port. Procesul de redenumire și de schimbare a pavilionului a început deja", a scris Petro Adriușcenko.

El a adăugat că nava rusă "RM-3", cu o încărcătură de 2,5 mii de tone de oțel laminat, furată din portul Mariupol, a plecat deja spre portul Rostov pe Don.

Anterior, șeful administrației de ocupație a regiunii Donețk, controlată de Rusia, Denis Pușilin, a declarat, de asemenea, presei ruse despre "naționalizarea" unor nave din portul Mariupol, care se aflau acolo începând cu 24 februarie. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Apple a lansat serviciu ”cumpără acum pătești mai târziu”

Apple a lansat marți serviciul său "cumpără acum,...

Tesla și General Motors, suspectate de muncă forțată

Senatul american face presiuni asupra producătorilor de...

Portugalia elimină TVA pentru produsele alimentare de bază

Confruntat cu creșterea prețurilor, guvernul portughez a...

Prețul carburanţilor în România - 28 martie 2023

Prețul benzinei și al motorinei în România, 28 martie...

Crossuri externe