Ministrul Marcel Boloş recunoaşte că există riscul pierderii banilor din PNRR
Ministrul Fondurilor Europene,...
După scurgerile de gaze din conductele Nord Stream 1 și 2, nivelul de metan înregistrat pe cerul Suediei și Norvegiei a atins cote record, potrivit informațiilor apărute în presa din cele două țări scandinave.
Experții au anunțat că un ”nor de metan” se deplasează dinspre zona Bornholm, locul accidentului, spre Suedia și Norvegia. Conform calculelor acestora, gazul se deplasează spre nord și ar putea ajunge în câteva zile deasupra insulelor Svalbard.
Toate aceste îngrijorări ale cercetătorilor au loc în contextul în care 96% din gazul care curge în conducta baltică care leagă Germania și Rusia este metan.
Până în aceste momente, s-ar fi scurs aproximativ 40.000 de tone de metan, potrivit calculelor lui Stephen Matthew Platt, climatolog la institutul norvegian de cercetare a aerului.
”Emisiile corespund dublului emisiilor anuale de metan ale industriei de petrol și gaze din Norvegia. Acestea sunt niveluri record. Nu am văzut niciodată ceva de genul acesta în Norvegia și Suedia”, a declarat climatologul.
Pe cele două conducte Nord Stream care traversează Marea Baltică, oficialii au identificat patru scurgeri. Mai multe guverne au susținut că exploziile au fost acte deliberate de sabotaj.
Gazul metan este deosebit de periculos pentru mediul înconjurător, acesta are un puternic efect de seră.
Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN
Măsurătorile efectuate în România confirmă valori normale ale nivelului de radiaţii, precizează, vineri, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare.
"Sistemul de monitorizare a radioactivităţii mediului de pe teritoriul Ucrainei funcţionează normal şi nu indică depăşiri peste valorile normale. Totodată, menţionăm că măsurătorile efectuate în România confirmă valori normale ale nivelului de radiaţii. (...) Precizările sunt făcute în contextul în care, în perimetrul din jurul Centralei Nuclearoelectrice de la Zaporojie a fost activată accidental o mină, producând o avarie a unui transformator electric, fapt ce a condus la degajarea unui nor de fum. Conform procedurilor, la faţa locului a sosit un echipaj de pompieri, care a consemnat absenţa pericolului", subliniază CNCAN.
Instituţia precizează, în context, că prin Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, urmăreşte în permanenţă evoluţia situaţiei din punct vedere al monitorizării radiologice.
"În România, nivelul radiaţiilor este monitorizat permanent prin Reţeaua Naţională de Supraveghere a Radioactivităţii Mediului (RNSRM), din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM). Specialiştii din Laboratorul Naţional de Referinţă Radioactivitate verifică datele monitorizate 24/7 şi le transmit Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, astfel încât să se asigure o informare promptă a factorilor de decizie naţionali şi internaţionali, precum şi a populaţiei", menţionează sursa citată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministrul Fondurilor Europene,...
Turbulențele de pe piețele...
UE cere calm în fața tarifelor...
Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a...
Românii pot investi începând de luni, 7 aprilie, în...
Investitorii s-au refugiat...
DC Media Group, trust media din care fac parte DC News,...
Piața gazelor naturale din...
Noutăţi fiscale publicate luni,...
Banca Națională a României a anunțat cursul leului...
ANAF introduce o nouă obligație declarativă pentru...
Un mesaj fără precedent din partea uneia dintre cele mai...
Urmează o ieftinire substanțială a carburanților? Logic,...
Europa trebuie să se adapteze...
Bursa de Valori București...
Miliardarul și administratorul de fonduri Bill Ackman,...
Războiul comercial inițiat de...
O astfel de scădere nu s-a mai...
Principalele burse europene au...
Prețurile aurului au scăzut luni, în timpul...
Fondatorul BitPanda spune că...
Înalta Curte de Casație și Justiție a tranșat o problemă...
Prosumatorii au crescut...
Evoluție care trezește temeri...