Partidul oamenilor de afaceri. Cine l-a făcut
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Proaspăt demisinar din PNL, Viorel Cataramă a anunțat formarea unui nou partid, Dreapta liberală, formațiune care, potrivit politicianului, ”se constituie în jurul unei ideologii, nu a unei persoane”. Un partid care nu va face nici un compromis cu stânga, nici cu ideologia comunistă. Într-un interviu pentru DCNews, el a explicat care sunt dezideratele formațiunii sale.

Astfel, Viorel Cataramă a declarat că în partidul său vin tot mai mulți oameni de afaceri. Potrivit afirmațiilor sale, partidul său își propune, printre multe altele, să sprijine sectorul privat, să lupte împotriva pensiilor speciale pentru politicieni și persoanele din aparatul administrativ, împotriva privilegiilor artistrocrației bugetare, să descurajeze importurile. Vrem ca sectorul privat să vândă și vrem cât mai puține produse din import, a subliniat Cataramă.

Salarii corecte

Subliniind că formațiunea Dreapta liberală va susține în totalitate interesele sectorului privat, luptând pentru eliminarea discriminările la care este supus, Cataramă a declart că nu se poate să existe salarii mai mari la stat decât la mediul privat. În opinia lui, angajații din privat trebuie să fie respectați. Statul nu dă faliment niciodată, deci poți munci până la adânci bătrânețe. În privat există mult mai multe riscuri și de aceea trebuie să fie salarii mai mari, a explicat politicianul. Salarii care trebuie să crescă în mod naturale, pe baza importurilor și exporturilor.

Viorel Cataramă dorește ca salariul minim să fie negociat între patronate și sidicate, el trebuie raportat la social. El susține că, în prezent, salariile au crescut din pix, orice majorare fiind anulată, practic, de scumpiri. ”Nu vine guvernul să îmi spună ce trebuie să fac”, a afirmat Cataramă, subliniind că, la fiecare loc de muncă, patronatele și sindicatele știu ce trebuie făcut. În același timp, politicianul crede că pensiile minime trebuie să fie de 1000 lei.

Pe de altă parte, partidul Dreapta liberală își propune să stimuleze dezvoltarea învățământului privat. El spune că oamenii pe care se bazează orice țară sunt cei care ajung la butoane și care au la bază studii superioare. Aceste instituții de învățământ trebuie să aparțină mediului privat, care poate asigura o pregătire pragmatică. Cu cât învățământul privat va fi mai dezvoltat, cu atât populația va fi mai educată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel