Un pas în viitor: A fost creată capsula de transport Hyperloop
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Societatea Hyperloop TT a dezvăluit, în Spania, prima capsulă pentru transportul de pasageri realizată în mărime naturală. Ea urmează să fie dusă la Toulouse, acolo unde, în departamentul de R&D a întreprinderii va fi efectuat primul test.

După tuburile de oțel pentru pista de încercare, centrul de Recherches & Development a societății Hyperloop Transportation Technologies, cu sediul la Toulouse-Francazal, va primi prima capsulă de pasageri în mărime naturală.

Cu o lungime de 32 de metri, acest mijloc de trasport futurist din Vibrarium, un material compozit, a fost oficial prezentat în Spania. Botezată ”Quintero One”, capsula de 5 tone a fost concepută să fie propulsată la peste 1200 kilometri pe oră prin tuburile aeriene sub presiune joasă.

Asamblarea finală se va efectua la Toulouse. Apoi, va fi testată pe pista de încercare de 320 metri, construită la sol și operațională până la sfârșitul anului. Va exista și o a doua pistă, de 1000 de metri, pe piloni. ”În numai cinci ani, am ameliorat toate problemele ridicate de tehnologia necesară pentru Hyperloop, cu noul nostru sistem de levitație, pompele noastre de vid, bateriile și elementele compozite inteligente. Această capsulă va face parte din cel mai eficient sistem de transport creat vreodată”, a declarat Dirk Ahlbom, directorul general al Hyperloop TT.

Mai rămâne ca totul să funcționeze....

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel