Un bancher JP Morgan s-a apucat de cultivat căpșuni și produs gemuri
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Andrea Tagliabue
Andrea Tagliabue
După patru ani în tranșee ca trader la Londra pentru firme precum JPMorgan Chase & Co., Andrea Tagliabue a decis că s-a săturat. Acum, povestea despre cum și-a făcut bagajele și s-a întors în Lombardia, țara sa natală, pentru a-și crea o nouă viață, mai aproape de pământ, inspiră alți italieni care doresc să renunțe la locul de muncă. 

Tagliabue, care a învățat singur să cultive căpșuni și a transformat această abilitate în afacerea ”Banker's Jam” a devenit în ultima vreme o vedetă a presei italiene, iar fostul bancher spune că a fost inundat de întrebări din partea angajaților sătui - inclusiv a unor foști colegi din finanțe - care vor să renunțe la munca de birou și să se murdărească pe mâini.

Într-adevăr, mai mulți italieni decât oricând își regândesc obiectivele de carieră și de viață. Ca un ecou al Marii Demisii din SUA, lucrătorii din această țară renunță la job-uri în ritm record. Demisiile voluntare au crescut cu 85% în al doilea trimestru față de anul precedent, potrivit celor mai recente date privind forța de muncă. Rata de demisie - demisii voluntare raportat la numărul total de angajați - a crescut la 2,12%, cea mai mare din ultimii cel puțin cinci ani, potrivit think tank-ului lavoce.info.

Dar versiunea italiană a tendinței de demisie vine cu o particularitate locală, amintind de cultura bazată pe mâncare și de rădăcinile agrare ale țării. Potrivit grupului de lobby Coldiretti, numărul întreprinderilor agricole conduse de persoane cu vârsta sub 35 de ani a crescut cu 14% anul trecut, iar această creștere a fost generată de antreprenori veniți din alte sectoare care au intrat pentru prima dată în agricultură.

Tagliabue, care a înființat Banker's Jam în 2018, a fost unul dintre aceștia. "Mi-am spus, ajunge cu stresul, cu orele de muncă nebunești", a spus bărbatul de 33 de ani. "Acum lucrez pentru mine și pot vedea roadele a ceea ce creez", a spus el.

În timp ce poveștile de succes precum cea a lui Tagliabue ar putea inspira mai mulți italieni să renunțe și să își urmeze visele, sfârșitul interdicției temporare de concediere, determinată de pandemie, ar putea avea și ea ceva de-a face cu acest lucru. 

Cel puțin o parte din recentele plecări de la locul de muncă ar putea fi "demisii forțate" ca urmare a expirării interdicției, a declarat Francesco Armillei, cercetător lavoce, pe site-ul grupului de reflecție. "Dar ar putea fi, de asemenea, oameni care au avut o revelație în timpul crizei". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel