Una dintre fiicele lui Putin, numită șef la un prestigios institut de cercetare
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Ecaterina Tihonova
Ecaterina Tihonova
Una dintre cele două presupuse fiice a președintelui Vladimir Putin va conduce un prestigios institut de inteligență artificială din Moscova, care urmează să se deschidă în acest an, informează cotidianul de afaceri Vedomosti.

Ecaterina Tihonova, în vârstă de 33 de ani, despre care se crede că este fiica mai mică a lui Putin, conduce fundația Innopraktika de pe lângă Universitatea de Stat din Moscova (USM). 

Biroul de presă al Innopraktika a confirmat pentru agenția de presă Vedomosti că institutul AI al USM a fost înființat alături de alte nouă institute de cercetare avansată în 2019 și că Tihonova a fost numită la conducerea instituției.

Universitatea a investit 59 milioane de dolari în programul de cercetare avansată al institutului în perioada 2017-2020, inclusiv iar în anul 2020 a inestit 13 milioane de dolari.

O presupusă fiică a lui Vladimir Putin face dezvăluiri

Fondul de investiții directe din Rusia (RDIF) a anunțat planurile de înființare a unui centru de AI în colaborare cu USM în luna mai a anului trecut. Putin a numit centrul „unul dintre cele importante instrumente în strategia națională de dezvoltare a tehnologiei AI”.

„Crearea institutului de cdrcetare avansată AI la USM ne va permite să aducem o contribuție semnificativă în cercetarea inteligenței artificiale, precum și în dezvoltarea științifică, tehnologică și comercială a companiilor din acest domeniu din Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Vedomosti.

Printre cei mai mari clienți ai Innopraktika se numără gigantul petrolier Rosneft și compania de stat din domeniul energiei nucleare Rosatom.

În timp ce Reuters și Bloomberg au raportat anterior că Tihonova este fiica lui Putin, președintele nu a confirmat sau negat niciodată oficial identitatea celor două presupuse fiice ale sale, invocând motive de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel