Unde a DISPĂRUT meteoritul de la Tunguska? Mister descifrat
20 noi, 07:08, de  Simona Haiduc
Există o ipoteză extrem de ciudată legată de motivul pentru care nimeni, de mai bine de o sută de ani, nu poate găsi craterul provocat, în regiunea siberiană Tunguska, de prăbușirea misteriosului oaspete din Univers.
S-a găsit explicația cea mai plauzibilă
S-a găsit explicația cea mai plauzibilă

În zorii zilei de 30 iunie 1908, un oarecare obiect a aterizat cu un zgomot asurzitor în Siberia. Rezultatul: 2150 de kilometri pătrați de pădure, adică aproximativ 80.000 de copaci, s-au transformat în mormane de de așchii și resturi carbonizate. Așa a fost descris, până acum, fenomenul Tunguska. 

Martorii evenimentului au povestit cum o sferă strălucitoare a traversat cerul cu o viteză incredibilă, provocând un fel de cutremur în urma căruia geamurile caselor s-au făcut praf, iar obiectele din case au luat-o razna. Dar dacă a căzut ceva din cer, unde este craterul, care, după vuietul generat de obiectul spațial, ar fi trebuit să fie de proporții impresionante? 

Deși respectivul crater nu a fost descoperit niciodată, oamenii de știință încă mai caută fragmente de minereu ale acelui misterios bolid spațial. Dar dacă nu a fost un meteorit? Ci un asteroit compus cu precădere din fier care a intrat în atmosfera Pământului sub un unghi relativ mic și care, după aceea, s-a pierdut din nou în spațiu? 

Numai așa s-ar explica efectul devastator. ”Am analizat condițiile trecerii prin atmosferă a unor asteorizi cu diametrul de 100, 100 și 50 de metri, compuși din trei tipuri de materiale - fier, piatră și gheață - și care se apropie de Terra până undeva la 10, poate 15 kilometri”, au relatat autorii noii teorii, în special astronomul Daniil Hrennikov de la Universitatea din Siberia. 

Citește și Secretul diamantelor din Siberia. Cum au ajuns acolo

”Rezultatele studiului au confirmat ideea noastră care oferă o explicație coerentă pentru fenomenul Tunguska. De aceea, confirmăm că incidentul din Tunguska a fost provocat de un asteroid de fier care a doar a trecut prin atmosfera Pământului, după care s-a întors pe orbita circumsolară”, a subliniat expertul rus. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră. Mike Pompeo recunoaște victoria lui Joe Biden

Departamentul de Stat "va onora" angajamentul...

Damen Mangalia a lansat la apă cinci nave

Damen a lansat la apă cinci nave, aflate în lucru pe...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro