Unde găsești cea mai ieftină benzină și motorină din UE

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Prețul benzinei și al motorinei în România
Prețul benzinei și al motorinei în România
Prețul combustibililor au urcat vertiginos în ultima perioadă ceea ce a dus inevitabil la scumpirea tuturor produselor iar prin efect de domino acest lucru a ajuns să se simtă și la raft. 

Analizând cifrele publicate de UE în Weekly Oil Bulletin observân că cel mai mare preț este în Finlanda iar cel mai mic în Ungaria.

Dezbateri în Parlamentul European privind importurile din Rusia de petrol și gaze

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului, Charles Michel, şi Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe Josep Borrell au pledat miercuri, în plenul Parlamentului European, pentru necesitatea unor noi sancţiuni împotriva Rusiei pentru invazia din Ucraina, din care "mai devreme sau mai târziu" nu vor lipsi petrolul şi gazul rusesc.

Uniunea Europeană va trebui să instituie, "mai devreme sau mai târziu", noi sancţiuni asupra petrolului şi gazului rusesc, a declarat miercuri preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care a denunţat "crimele împotriva umanităţii" de la Bucea şi din "multe alte oraşe" din Ucraina.

"Cred că măsuri împotriva petrolului şi chiar a gazului vor fi necesare mai devreme sau mai târziu", a declarat înaltul oficial belgian în faţa eurodeputaţilor reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg.

Comisia Europeană a propus marţi Celor 27 să înăsprească sancţiunile împotriva Moscovei, punând capăt achiziţiilor de cărbune rusesc, care reprezintă 45% din importurile UE, şi închizând porturile europene pentru navele ruseşti.

Prețurile materiilor prime, coșmarul anului 2022. Incertitudinea face ravagii

"Astăzi, ne exprimăm indignarea faţă de crime împotriva umanităţii, împotriva civililor nevinovaţi de la Bucea şi din numeroase alte oraşe. O dovadă în plus a faptului că brutalitatea rusă împotriva poporului ucrainean nu are limite", a declarat Charles Michel.

"Nu este o operaţiune specială. Sunt crime de război", a adăugat el, reamintind că UE adună probe, "pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe responsabili".

Charles Michel a adresat în plenul PE un mesaj către soldaţii ruşi. "Dacă vreţi să nu fiţi parte a crimelor împotriva fraţilor voştri ucraineni, renunţaţi la luptă, depuneţi armele. Unii au sugerat să acordăm azil acestor soldaţi ruşi care nu mai pun în aplicare ordinele. Cred că este o idee bună", a spus Michel.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat şi ea sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei, în plus faţă de pachetul propus marţi, care cel mai probabil vor include măsuri împotriva importurilor de petrol rusesc.

"Aceste sancţiuni nu vor fi ultimele noastre sancţiuni", le-a spus ea eurodeputaţilor, referindu-se la pachetul propus marţi.

"Acum trebuie să ne uităm la veniturile pe care Rusia le obţine din combustibilii fosili", a spus ea.

Sancţiunile noastre "sunt pertinente, pentru că ele afectează Rusia mai puternic decât cuvintele noastre", a afirmat preşedinta Comisiei în plenul PE.

Ea a spus că peste 40 de state au adoptat sancţiuni până acum împotriva Rusiei şi că se aşteaptă ca celelalte ţări să nu obstrucţioneze aceste măsuri.

"E crucial pentru China şi pentru restul lumii ca ea să aibă o poziţie privind războiul. În calitate de membru al Consiliului de Securitate, China are obligaţia să nu rămână neutră", a spus Von der Leyen.

De asemenea, ea a insistat asupra necesităţii diversificării resurselor. "SUA ne furnizează cel puţin 15 milioane de metri cubi de gaz lichefiat pentru a înlocui gazele din Rusia. De asemenea, ne propunem să avem 50 de milioane de metri cubi anual pentru a înlocui o treime din gazele care ne veneau din Rusia", a spus şefa executivului UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Cristian Popa, BNR
Elon Musk, avertisment: O recesiune este inevitabilă
Simulatorul NuScale Energy Exploration Center
Impozite și taxe / Foto: Freepik

Revine o veche taxă. Un oficial explică de ce este necesară

Guvernul pregătește reintroducerea unei taxe pe poluare...

Morgan Stanley / Foto: Morgan Stanley

Decuplare istorică de la rețeaua electrică a Moscovei

Lituania, Letonia și Estonia au început sâmbătă...

Play Station / Foto: Freepik
Tesla /FOTO: Unsplash
Fabrică Boeing

India salvează marile companii auronautice?

Industria aeriană din India se află într-o expansiune...

TVA
Mașini / Sursa foto: Freepik.com / @tongstocker1987
Pe telefon / FOTO: Freepik
Euro / Foto: Freepik

Salariul minim european, modificat. Cum se calculează

Guvernul României a adoptat pe 6 februarie o hotărâre...

Service auto / Foto: Freepik

Service-urile ilegale afectează piața și siguranța rutieră

Patronatul Operatorilor de Service Auto (POSA) atrage...

ANAF / Foto: DCBUsiness
Știrile dimineții

Ce angajamente şi-a luat Guvernul în faţa delegaţiei FMI

Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu...

Împreună poate fi oprit acest război, a îndemnat liderul de la Kiev
Donald Tusk
Donald Trump

Trump anunţă lista cu ţările care vor suporta taxe vamale

Donald Trump a declarat vineri că intenționează să...

Santorini. Foto: pexels.com
Pompă de benzină / Freepik
Foto: Airbus.com
Casa de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu
Vânătorul de mine M270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu” / Foto: MApN

Creștere record a cheltuielilor pentru apărare în Europa

NATO anunță o majorare de 20% în 2024 a cheltuielilor...

Controalele ANAF se extind
Apple a pierdut un proces major / Foto: Unsplash

pixel