Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Mai sunt doar câteva luni până la vară și la vacanțele mult așteptate. Plaje, soare, munte, relaxare și... bagaje pierdute. Da, vacanțele, din păcate, nu sunt întotdeauna lipsite de incidente. Noul studiu publicat de AirAdvisor, companie specializată în apărarea drepturilor pasagerilor aerieni, scoate în evidență o realitate îngrijorătoare: nu toate aeroporturile sunt la fel de eficiente în gestionarea bagajelor.
Au fost analizați mai mulți factori pentru a stabili clasamentul aeroporturilor cu cel mai mare risc: volumul anual de pasageri, timpul mediu necesar pentru a ajunge la zona de recuperare a bagajelor și numărul de sesizări privind furturile sau pierderile. O situație de criză cu atât mai greu de suportat mai ales când lucrurile călătorilor ajung să fie expuse pe rețelele sociale.
„Astăzi, pierderea unei valize nu mai este doar o simplă întârziere: între licitațiile pentru bagajele nerevendicate și videoclipurile virale de pe TikTok care arată deschiderea lor în direct, fenomenul capătă o dimensiune alarmantă”, explică într-un comunicat Anton Radchenko, fondatorul AirAdvisor.
Clasamentul celor 10 aeroporturi cu cel mai mare risc de pierdere a bagajelor
Mai mulți factori pot agrava riscul de furt al bagajelor, inclusiv volumul de pasageri și distanța până la zona de recuperare. Pe primul loc în clasamentul celor mai expuse aeroporturi se află Londra Heathrow (LHR), urmat de Paris Charles de Gaulle (CDG), care ocupă poziția a doua. Acesta din urmă primește anual peste 70 de milioane de pasageri și necesită un timp mediu de 26 de minute pentru a ajunge la zona de recuperare a bagajelor — un interval de timp care crește riscul ca valiza să fie furată. Alte mari huburi europene completează acest clasament riscant: Frankfurt (locul 5), Amsterdam (locul 6) și Barcelona (locul 8).
În schimb, unele aeroporturi sunt considerate exemple de bune practici în gestionarea bagajelor. Nisa, de pe Coasta de Azur, ocupă locul 7 mondial în topul celor mai sigure aeroporturi, cu doar 10 minute de mers până la zona de recuperare a bagajelor. În plus, mai multe aeroporturi australiene se clasează printre cele mai sigure: Darwin (locul 1 în clasamentul aeroporturilor cu cel mai mic risc de pierdere a bagajelor), Adelaide (locul 5) și Perth (locul 6) se numără printre cele mai bine cotate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...