Reuniunile Băncii Mondiale s-au încheiat fără nici un răspuns clar
Majoritatea participanților au...
Mai sunt doar câteva luni până la vară și la vacanțele mult așteptate. Plaje, soare, munte, relaxare și... bagaje pierdute. Da, vacanțele, din păcate, nu sunt întotdeauna lipsite de incidente. Noul studiu publicat de AirAdvisor, companie specializată în apărarea drepturilor pasagerilor aerieni, scoate în evidență o realitate îngrijorătoare: nu toate aeroporturile sunt la fel de eficiente în gestionarea bagajelor.
Au fost analizați mai mulți factori pentru a stabili clasamentul aeroporturilor cu cel mai mare risc: volumul anual de pasageri, timpul mediu necesar pentru a ajunge la zona de recuperare a bagajelor și numărul de sesizări privind furturile sau pierderile. O situație de criză cu atât mai greu de suportat mai ales când lucrurile călătorilor ajung să fie expuse pe rețelele sociale.
„Astăzi, pierderea unei valize nu mai este doar o simplă întârziere: între licitațiile pentru bagajele nerevendicate și videoclipurile virale de pe TikTok care arată deschiderea lor în direct, fenomenul capătă o dimensiune alarmantă”, explică într-un comunicat Anton Radchenko, fondatorul AirAdvisor.
Clasamentul celor 10 aeroporturi cu cel mai mare risc de pierdere a bagajelor
Mai mulți factori pot agrava riscul de furt al bagajelor, inclusiv volumul de pasageri și distanța până la zona de recuperare. Pe primul loc în clasamentul celor mai expuse aeroporturi se află Londra Heathrow (LHR), urmat de Paris Charles de Gaulle (CDG), care ocupă poziția a doua. Acesta din urmă primește anual peste 70 de milioane de pasageri și necesită un timp mediu de 26 de minute pentru a ajunge la zona de recuperare a bagajelor — un interval de timp care crește riscul ca valiza să fie furată. Alte mari huburi europene completează acest clasament riscant: Frankfurt (locul 5), Amsterdam (locul 6) și Barcelona (locul 8).
În schimb, unele aeroporturi sunt considerate exemple de bune practici în gestionarea bagajelor. Nisa, de pe Coasta de Azur, ocupă locul 7 mondial în topul celor mai sigure aeroporturi, cu doar 10 minute de mers până la zona de recuperare a bagajelor. În plus, mai multe aeroporturi australiene se clasează printre cele mai sigure: Darwin (locul 1 în clasamentul aeroporturilor cu cel mai mic risc de pierdere a bagajelor), Adelaide (locul 5) și Perth (locul 6) se numără printre cele mai bine cotate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Majoritatea participanților au...
Există însă și o veste mai...
Arieratele bugetului general...
A locui în apropierea familiei...
Tarifele impuse de Donald Trump...
Piețele financiare se tem de un scenariu mai mult decât...
Bursa fascinează la fel de mult...
Vacanțele rimează uneori cu...
Au fost angate o serie de negocieri.
Toyota Motor a anunțat că...
Privind dincolo de aspectele politice, China este o...
Cătălin Leonte, directorul...
În contextul în care dolarul este în scădere accentuată...
Grupaj de știri.
Ministerul Energiei a lansat în...
Oficialii Băncii Centrale...
Uniunea Europeană încearcă să...
Ministrul Energiei, Sebastian...
A doua putere economică mondială își propune să domine...
În deșertul arid al Arizonei,...
Ele tronează, impunătoare, în...
Linia ar urma să lege capitala, de pe malul estic al...
Fondul Monetar Internațional...
Capitala Italiei a fost...
Cătălin Leonte, Director...
Ultimele date publicate de...
Este singura țară din G7 care a înregistrat o recesiune...
Statul a aprobat vânarea a peste 34.000 de căprioare...
Grupaj de știri.