Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Cei doi giganți tehnologici se întrec în a-și moderniza motoarele de căutare cu inteligență artificială care poate produce răspunsuri scrise la interogări deschise. Acest proces va bulversa modul în care agenții de publicitate ajung la consumatori prin intermediul anunțurilor pe rezultatele căutărilor, o piață care se estimează că va crește cu 10% până la 286 de miliarde de dolari în acest an, potrivit firmei de cercetare MAGNA.
Microsoft testează reclamele în chatbotul Bing AI, care a început să fie lansat pentru utilizatori în februarie, prin relocarea unor reclame tradiționale de căutare și inserarea lor în răspunsurile AI, a declarat compania.
Într-un interviu acordat în luna mai, directorul general de anunțuri al Google, Jerry Dischler, a declarat că firma de tehnologie va folosi, de asemenea, anunțurile de căutare existente pentru a experimenta plasarea de anunțuri în cadrul instantaneelor de căutare AI, o funcție de testare timpurie numită Search Generative Experience, care a devenit disponibilă pentru prima dată luna trecută. Google a precizat că, în prezent, agenții de publicitate nu au posibilitatea de a renunța la acest test.
Ambele companii au declarat că se află în primele etape de testare a anunțurilor în cadrul funcțiilor de inteligență artificială generativă și că lucrează în mod activ cu agenții de publicitate și le solicită feedback-ul.
Unii agenți de publicitate se tem de faptul că bugetele lor de marketing sunt cheltuite pe funcții care sunt disponibile pentru un număr limitat de utilizatori, au declarat cumpărătorii de publicitate. De obicei, agenții de publicitate doresc, de asemenea, să dețină controlul asupra locului în care apar anunțurile lor online și sunt precauți în privința apariției alături de conținut nepotrivit sau nepotrivit.
Microsoft și Google au declarat că barierele de protecție existente pe motoarele lor de căutare, inclusiv listele de cuvinte cheie blocate pentru a împiedica apariția reclamelor la acele interogări, se vor aplica și funcțiilor lor de căutare AI.
Cele două companii au investit miliarde de dolari în inteligența artificială generativă, ceea ce face crucială obținerea de venituri din această tehnologie. Aceasta a inclus investiții în alte companii de AI, cum ar fi pariul de miliarde de dolari al Microsoft pe OpenAI, creatorul popularului ChatGPT, și participația de 400 de milioane de dolari a Google în Anthropic, un concurent al OpenAI.
Cutia pandorei
Testarea unor noi plasamente publicitare fără a obține consimțământul mărcilor este o practică îngrijorătoare pentru agenții de publicitate, a declarat Jason Lee, vicepreședinte executiv al brand safety la Horizon Media, o agenție media care a lucrat cu mărci precum asigurătorul GEICO și berea Corona. Un alt cumpărător de reclame de la o agenție de publicitate importantă a declarat, de asemenea, că practica nu este considerată standard în industrie.
Ca răspuns la această manevră, mai mulți advertiseri mari și-au retras temporar cheltuielile publicitare de la Microsoft, potrivit unui cumpărător de publicitate citat de Reuters. Printre aceștia se numără compania Wells Fargo care continuă să își țină o parte din bugetul publicitar departe de Microsoft.
Într-un interviu, Lynne Kjolso, vicepreședintele Microsoft pentru parteneri globali și retail media, a declarat că scopul companiei este de a face introducerea noilor formate de anunțuri Bing cât mai "transparentă" pentru agenții de publicitate, fără a le da mai mult de muncă.
Microsoft a lansat recent reclame pentru hoteluri în chatbotul Bing și lucrează la introducerea de reclame pentru alte industrii, cum ar fi cea imobiliară.
Îngrijorările din partea agenților de publicitate se înscriu, de asemenea, într-o tensiune mai mare, deoarece platformele tehnologice oferă din ce în ce mai multe soluții de inteligență artificială care ar putea produce rezultate mai bune pentru agenții de publicitate, dar care le cer să renunțe la un anumit nivel de control asupra anunțurilor lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...