Ungaria a fost scutită de plafonarea preţului la petrol
Autor: Oana Pavelescu | 04 dec 2022, 16:43
Peter Szijjarto / Foto: Facebook
Peter Szijjarto / Foto: Facebook
Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului la petrol, a anunţat sâmbătă ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior pe pagina sa oficială de socializare.

În postarea sa, Péter Szijjártó a scris: Uniunea Europeană introduce plafonarea preţului petrolului, cu toate că ar fi timpul ca Bruxelles-ul să realizeze că aceste măsuri şi altele similare afectează cel mai mult economia europeană.

În opinia lui Péter Szijjártó ar fi necesară creşterea cantităţii resurselor energetice, ceea ce ar reduce preţurile.

”În timpul negocierilor privind plafonarea preţului petrolului, am luptat mult pentru interesele Ungariei şi, în final, am reuşit: Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului petrolului”, a subliniat oficialul de la Budapesta.

Ministrul a adăugat că, prin această decizie, s-a reuşit încă o dată protejarea securităţii energetice a Ungariei.

Citește și:

Austria are o problemă cu Ungaria însă CJUE dă dreptate Budapestei

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a respins, miercuri, acţiunea Austriei împotriva Ungariei privind centrala nucleară de la Paks.

CJUE a constatat că extinderea centralei nucleare de la Paks respectă toate reglementările UE, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, care se află la Bucureşti, scrie MTI.

Întrebat de presă în pauza întâlnirii miniştrilor de externe ai statelor membre NATO, şeful diplomaţiei ungare a salutat faptul că instanţa europeană cu sediul la Luxemburg a respins acţiunea pe care Austria a iniţiat-o în 2018 şi potrivit căreia aprobarea de către Comisia Europeană a investiţiei de la Paks ar trebui anulată.

Verdictul este o mare victorie pentru Ungaria în ceea ce priveşte securitatea energetică, a spus ministrul, subliniind că Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a respins acuzaţiile enumerate în acest "atac nefondat".

"Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a afirmat că procesul de autorizare a respectat pe deplin standardele Uniunii Europene", a explicat politicianul maghiar.

Péter Szijjártó a subliniat că Ungaria se asigură cu multă atenţie că investiţia de la Paks îndeplineşte cele mai stricte exigenţe cu privire la protecţia mediului, precum şi alte cerinţe profesionale, deoarece siguranţa reprezintă, în mod evident, cea mai importantă temă la construirea unei centrale nucleare.

Ministrul ungar de externe a subliniat că judecătorii de la Luxemburg au afirmat, de asemenea, că finanţarea investiţiei nucleare respectă pe deplin reglementările europene.

"Atât procesul de autorizare, cât şi finanţarea investiţiei de la Paks au primit undă verde de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene", a spus ministrul maghiar.

"Am reuşit, aşadar, să ne apărăm faţă de încă un atac, am reuşit să înlăturăm încă un obstacol", a adăugat Szijjártó. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023

Compania aeronautică americană Boeing intenţionează să...

Ford a intrat în conflict cu sindicatele din Germania

Directorii Ford s-au oferit să poate discuţii cu...

Bani arși într-un bancomat, anunță ISU Sibiu

Un bancomat a ars în totalitate, iar o parte din pereţii...

Cum încearcă Putin să îngroape datele economice ale Rusiei

Factorii de decizie politică din Rusia se întreabă dacă...

Ajutor de deces. La cât au ajuns după 1 ianuarie 2023

După cum se menționează în Legea 369/2022 a bugetului...

Ratingul Ungariei revizuit în scădere de Standard & Poor's

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's...

Confruntare între BCE și piețe, săptămâna viitoare

Este pregătită scena pentru o confruntare între...

Un navă cargo turcească, lovită de o rachetă în Marea Neagră

O navă turceasă ce se afla lângă portul Herson a fost...

Crossuri externe