Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
În şedinţele din cadrul celor 35 de secţiuni ale Consiliului Viitorului Global au loc prezentări şi dezbateri. Membrii consiliului se constituie pe bază de invitaţie, pentru o perioadă de un an. Péter Szijjártó a fost invitat la secţiunea privind viitorul regional al Europei, pentru perioada 2018-19. La şedinţa de luni a secţiunii, care a avut loc la Dubai - şi a cărei subiect a fost reprezentat de posibilităţile de cooperare dintre Europa şi Rusia - în afara prezentării susţinute de ministrul ungar de externe, la pupitru au mai luat cuvântul Miroslav Lajcak, ministrul slovac de externe şi Maksim Oreskin, ministrul rus al dezvoltării economice, participanţi fiind şi mai mulţi guvernatori din Rusia.
Péter Szijjártó a spus că economia mondială trece acum printr-o schimbare foarte rapidă şi radicală, iar în comerţul mondial pare să se formeze un război. Acesta a reamintit că liderii Uniunii Europene au susţinut anterior crearea unui spaţiu comercial care să pornească de la Lisabona şi să ajungă până la Vladivostok. "Ar fi bine să revenim la acest concept" - a declarat ministrul.
"Cu toate acestea, trebuie să observăm că astăzi ne aflăm foarte departe de acest lucru. Cooperarea economică şi comercială dintre Rusia şi Europa se îndreaptă, deocamdată, într-o direcţie greşită. Trebuie recunoscut faptul că există o cooperare economică ruso-europeană semnificativă, dar aceasta se bazează pe un dublu standard, întrucât companiile marilor state din Europa de Vest încheie, sub suprafaţă, tranzacţii uriaşe cu companiile ruseşti" - a spus Szijjártó.
"Noi credem că nu ar trebui să existe aceste standarde duble, adică relaţiile economice dintre Uniunea Europeană şi Rusia ar trebui reconstruite la modul general, întrucât în situaţia actuală a comerţului mondial, asta ar servi intereselor UE şi a tuturor statelor membre. În Europa nivelul tehnologic al economiei este extrem de ridicat. Dacă am reuşi să asociem asta cu sursele de materie primă care se regăsesc la est de noi, competivitatea Europei ar putea fi crescută în mod semnificativ. Restabilirea cooperării ruso-europene trebuie să se bazeze, însă, pe respectarea reciprocă a drepturilor fiecăruia şi respectarea dreptului internaţional", a mai spus ministrul ungar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...