Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Ungaria va demara un program de modernizare a infrastructurii în zona Debrecen, cu o valoare de 700 de miliarde de forinţi (două miliarde de dolari), care îi va transforma al doilea cel mai mare oraş într-unul dintre cele mai mari hub-uri pentru producţia de baterii din Europa, transmite Bloomberg.
Modernizarea va viza reţeaua de transport, drumuri, apa potabilă şi gestionarea apelor reziduale, a declarat marţi ministrul ungar al Construcţiilor, Janos Lazar.
Acesta a precizat că investiţiile în infrastructură se vor adăuga subvenţiilor directe acordate companiilor precum BMW AG şi Contemporary Amperex Technology Co. Ltd.
În ultimii opt ani, oraşul Debrecen din estul Ungariei a atras investiţii străine directe în valoare de 12,5 miliarde de euro, inclusiv din partea constructorului auto german BMW, a grupului chinez CATL şi a altor producători de baterii pentru automobilele electrice şi furnizorilor lor. Locurile de muncă pe care aceste companii le vor crea în zonă vor duce la creşterea cu 25% a populaţiei oraşului Debrecen până la 250.000 de locuitori, ceea ce va necesita noi investiţii, dincolo de cele două miliarde de dolari tocmai anunţate, a estimat Janos Lazar.
Zona de parcuri industriale din Debrecen a crescut de zece ori în ultimii opt ani, ajungând la peste 40.000 de hectare, oraşul din apropiere de graniţa cu România devenind un mare centru economic ce va plasa Ungaria, o ţară cu o populaţie mai mică de 10 milioane de locuitori, pe locul patru în topul celor mai mari producători mondiali de baterii pentru automobilele electrice, după China, SUA şi Germania.
Citește și Ungaria se laudă cu investiţii străine record în 2023, de peste 13 miliarde de euro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...