Ungaria administrează a treia doză și impune vaccinarea obligatorie pentru unii
Autor: Oana Pavelescu | 16 iul 2021, 21:42
Orbán Viktor, premierul Ungariei
Orbán Viktor, premierul Ungariei
Guvernul Ungariei va oferi, începând cu data de 1 august, administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva coronavirusului, cantitatea necesară de vaccinuri fiind disponibilă, a anunţat premierul ungar Viktor Orbán, vineri dimineaţă, în cadrul emisiunii "Bună dimineaţa, Ungaria!" a postului public maghiar Radio Kossuth și citat de MTI.

Şeful guvernului de la Budapesta a spus că administrarea celei de-a treia doze este posibilă la patru luni de la cea de-a doua, însă medicii pot decide şi altfel. Tot medicii vor decide şi asupra tipului de vaccin care va fi administrat.

Orban a spus că, în ceea ce priveşte numărul persoanelor vaccinate, Ungaria este, în continuare, una dintre cele mai sigure ţări din Europa - sau poate chiar cea mai sigură dintre toate. În Ungaria, proporţia celor care au primit şi cea de-a doua doză de vaccin, aşadar sunt complet protejaţi, este mai mare decât în Germania sau Marea Britanie.

Pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii vaccinarea împotriva coronavirusului va fi obligatorie, a mai anunţat Orbán.

NOU AVERTISMENT lansat de OMS. Va fi și MAI PERICULOS

Din cauza apariţiei variantei Delta, una mult mai contagioasă decât cele de dinainte, cei care nu s-au vaccinat se află într-un pericol mult mai mare decât au fost vreodată în timpul epidemiei. De aceea, cei cu vârsta de peste 65 de ani, care nu au fost vaccinaţi până acum, vor fi contactaţi personal, a subliniat Orbán.

Cu două zile înainte de începerea şcolii, în toate instituţiile de învăţământ va deveni posibilă vaccinarea copiilor de peste 12 ani, dacă părinţii acestora sunt de acord, a mai anunţat prim-ministrul.

Premierul a declarat că 13-14% dintre copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani au primit deja vaccinul. Vaccinarea celor cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani progresează într-un ritm rapid, proporţia celor vaccinaţi fiind de aproximativ 45%.

Șeful guvernului de la Budapesta a sugerat cetățenilor ca numai cei care au primit deja ambele doze să călătorească în vacanţă, în străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

FNGCIMM a finalizat procesul de descentralizare

FNGCIMM a finalizat procesul de descentralizare...

Reguli noi pentru cauciucurile autovehiculelor

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o nouă hotărâre...

China și India stabilesc prețul petrolului rusesc

Sancțiunile Statelor Unite ale Americii și Europei față...

Rușii ar putea părăsi centrala nucelară de la Zaporojie

Rusia ar putea părăsi centrala nuclear de la Zaporojie,...

Crossuri externe