Unilever își vinde afacerea cu înghețată

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Încghețată Ben & Jerry's
Încghețată Ben & Jerry's
Unilever a demarat discuțiile inițiale cu firmele de buyout cu privire la o posibilă vânzare a afacerii sale cu înghețată, care ar putea valora până la 19,4 miliarde de dolari, au declarat surse pentru Bloomberg.

Compania de bunuri de consum a început să organizeze prezentări de management cu potențiali ofertanți cu privire la această afacere, care găzduiește mărci precum Ben & Jerry's și Magnum, au declarat persoanele respective. Firmele de capital privat Advent International, Blackstone Inc., Cinven și CVC Capital Partners Plc se numără printre cele care și-au arătat interesul preliminar, au spus persoanele.

Alte firme de buyout, cum ar fi Clayton Dubilier & Rice și KKR & Co. au studiat, de asemenea, activul, au spus oamenii. Un proces oficial de vânzare este posibil să înceapă în a doua jumătate a anului, au spus oamenii. Potrivit acestora, deliberările se află în stadiu incipient și nu s-a ajuns la niciun acord final cu niciuna dintre părți.

Noul director general al Unilever, Hein Schumacher, a prezentat în martie un plan ambițios pentru a stimula creșterea și a inversa anii de performanțe slabe, inclusiv separarea diviziei sale de înghețată. Noul șef, care a fost numit după ce investitorul activist Nelson Peltz a preluat o participație și s-a alăturat consiliului de administrație al companiei, a planificat, de asemenea, reducerea a 7.500 de locuri de muncă - aproape 6% din totalul de 128.000 ale producătorului de săpun Dove. Săptămâna trecută, conglomeratul a declarat că va reduce o treime din personalul său de birou din Europa, ca parte a programului de productivitate anunțat anterior.

Divizia de înghețată a avut vânzări de 7,9 miliarde de euro în 2023, dar marja sa de profit este mai mică de jumătate din cea a unității de îngrijire personală a companiei, potrivit datelor compilate de Bloomberg. Este, de asemenea, o afacere sezonieră, cu o utilizare intensivă a capitalului, care necesită o logistică mai complexă a lanțului frigorific. Unilever a declarat că opțiunea cea mai probabilă pentru această unitate este o divizare care să creeze o entitate nou cotată la bursă, deși a vândut anterior alte afaceri cu creștere lentă unor firme de buyout.

Fondurile mari de capital privat sunt dornice să achiziționeze active de la corporații mari, deoarece astfel pot îmbunătăți activitatea din punct de vedere operațional și pot utiliza sume semnificative din fondurile lor de capital în continuă creștere. Mai multe firme de investiții au făcut oferte inițiale pentru divizia de sănătate a consumatorilor a Sanofi SA, unele oferte evaluând activitatea la 15 miliarde EUR, a raportat Bloomberg News la începutul acestei săptămâni. Separat, firma de buyout PAI Partners este în discuții cu privire la înființarea unui nou fond care să dețină participația de 50% din joint-venture-ul său cu Nestle SA în domeniul înghețatei, evaluat la aproximativ 10 miliarde de dolari, au declarat în mai persoane familiarizate cu această chestiune.

Cedarea unității va elimina o durere de cap pentru Unilever, care a trebuit să facă față controverselor legate de pozițiile politice adoptate de Ben & Jerry's. În decembrie 2022, Unilever a soluționat o luptă în instanță cu consiliul independent al mărcii de înghețată, după ce aceasta s-a opus ca produsele sale să fie vândute în Cisiordania ocupată de Israel.

Separarea afacerii cu înghețată este cea mai recentă dintr-o serie de măsuri luate de Unilever pentru a-și eficientiza portofoliul de când a respins o ofertă nesolicitată de preluare din partea Kraft Heinz Co. în 2017. Mai târziu, în același an, Unilever și-a vândut afacerea cu margarină și produse tartinabile către KKR. Patru ani mai târziu, a fost de acord să vândă unitatea sa de ceai către CVC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Alexandru Nazare
Lan de grâu / FOTO: Unsplash

România, cel mai mare exportator de grâu moale din UE

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la...

Chatgpt. Freepik.com

ChatGPT se transformă în browser şi ar putea schimba totul

OpenAI pregătește lansarea unui browser AI care...

Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă
Donald Trump
Contabil / Foto: Freepik
Freepik.com
ANAF / Foto: DCBusiness
Freepik.com
Avion Boeing / FOTO: Unsplash
Foto: NVIDIA
Freepik.com

Dispută europeană pe seama Cubului Rubik

Producătorul Cubului Rubik, înfrânt în instanță: UE...

Freepik.com
Eximbank
Alexandru Nazare la condilul ECOFIN
Cursul valutar al zilei
Codul fiscal se modifică / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
TVA
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Ilie Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Alexandru Nazare
ROBOR a început să scadă
Reciclarea sticlelor de plastic / Foto: Freepik
Cupru / Foto: Freepik

Piața metalelor, în șoc! Trump impune 50% tarif pe cupru

Prețul cuprului a înregistrat marți cea mai mare...

Caniculă
Se schimbă impozitul pe profit / Foto: Freepik
EximBank a intrat in top 10 in functie de active in sistemul bancar romanesc

Premierul Bolojan a cerut înlocuirea directorului EximBank

Premierul Ilie Bolojan a anunţat, marţi seara, că a...


pixel