Unilever își vinde afacerea cu înghețată

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Încghețată Ben & Jerry's
Încghețată Ben & Jerry's
Unilever a demarat discuțiile inițiale cu firmele de buyout cu privire la o posibilă vânzare a afacerii sale cu înghețată, care ar putea valora până la 19,4 miliarde de dolari, au declarat surse pentru Bloomberg.

Compania de bunuri de consum a început să organizeze prezentări de management cu potențiali ofertanți cu privire la această afacere, care găzduiește mărci precum Ben & Jerry's și Magnum, au declarat persoanele respective. Firmele de capital privat Advent International, Blackstone Inc., Cinven și CVC Capital Partners Plc se numără printre cele care și-au arătat interesul preliminar, au spus persoanele.

Alte firme de buyout, cum ar fi Clayton Dubilier & Rice și KKR & Co. au studiat, de asemenea, activul, au spus oamenii. Un proces oficial de vânzare este posibil să înceapă în a doua jumătate a anului, au spus oamenii. Potrivit acestora, deliberările se află în stadiu incipient și nu s-a ajuns la niciun acord final cu niciuna dintre părți.

Noul director general al Unilever, Hein Schumacher, a prezentat în martie un plan ambițios pentru a stimula creșterea și a inversa anii de performanțe slabe, inclusiv separarea diviziei sale de înghețată. Noul șef, care a fost numit după ce investitorul activist Nelson Peltz a preluat o participație și s-a alăturat consiliului de administrație al companiei, a planificat, de asemenea, reducerea a 7.500 de locuri de muncă - aproape 6% din totalul de 128.000 ale producătorului de săpun Dove. Săptămâna trecută, conglomeratul a declarat că va reduce o treime din personalul său de birou din Europa, ca parte a programului de productivitate anunțat anterior.

Divizia de înghețată a avut vânzări de 7,9 miliarde de euro în 2023, dar marja sa de profit este mai mică de jumătate din cea a unității de îngrijire personală a companiei, potrivit datelor compilate de Bloomberg. Este, de asemenea, o afacere sezonieră, cu o utilizare intensivă a capitalului, care necesită o logistică mai complexă a lanțului frigorific. Unilever a declarat că opțiunea cea mai probabilă pentru această unitate este o divizare care să creeze o entitate nou cotată la bursă, deși a vândut anterior alte afaceri cu creștere lentă unor firme de buyout.

Fondurile mari de capital privat sunt dornice să achiziționeze active de la corporații mari, deoarece astfel pot îmbunătăți activitatea din punct de vedere operațional și pot utiliza sume semnificative din fondurile lor de capital în continuă creștere. Mai multe firme de investiții au făcut oferte inițiale pentru divizia de sănătate a consumatorilor a Sanofi SA, unele oferte evaluând activitatea la 15 miliarde EUR, a raportat Bloomberg News la începutul acestei săptămâni. Separat, firma de buyout PAI Partners este în discuții cu privire la înființarea unui nou fond care să dețină participația de 50% din joint-venture-ul său cu Nestle SA în domeniul înghețatei, evaluat la aproximativ 10 miliarde de dolari, au declarat în mai persoane familiarizate cu această chestiune.

Cedarea unității va elimina o durere de cap pentru Unilever, care a trebuit să facă față controverselor legate de pozițiile politice adoptate de Ben & Jerry's. În decembrie 2022, Unilever a soluționat o luptă în instanță cu consiliul independent al mărcii de înghețată, după ce aceasta s-a opus ca produsele sale să fie vândute în Cisiordania ocupată de Israel.

Separarea afacerii cu înghețată este cea mai recentă dintr-o serie de măsuri luate de Unilever pentru a-și eficientiza portofoliul de când a respins o ofertă nesolicitată de preluare din partea Kraft Heinz Co. în 2017. Mai târziu, în același an, Unilever și-a vândut afacerea cu margarină și produse tartinabile către KKR. Patru ani mai târziu, a fost de acord să vândă unitatea sa de ceai către CVC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Banca Centrală Europeană / Foto: BCE / Flickr
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
pexels.com
foto: pexels.com
Cartierul deafaceri din Moscova / Foto: Freepik
Magazin / FOTO: Freepik
Kristalina Georgieva (FMI)
Sebastian Burduja, de vorbă cu Bogdan Chirieac
Christine Lagarde / FOTO: Facebook
Kristalina Georgieva

Șefa FMI, apel la cooperare „în aceste vremuri tulburi”

Directoarea generală a Fondului Monetar Internațional...

Termocentrala

Termoenergetica anunță când încep testele la cald

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) a...

Agenție BRD
Euro / sursa foto: Freepik.com
Transelectrica
Bursa
Parlament
BNR
Aur / FOTO: Nord Gold

Aurul cochetează cu noi recorduri într-un context tensionat

Aurul s-a apropiat, joi, de valorile record înregistrate...

Warren Buffett
foto: pexels.com
Astronaut / FOTO: Freepik

Prada, Casa de modă din spatele noilor costume de astronaut

O nouă provocare pentru Casa de modă și rezultat al...

Influencer / Foto: Freepik
Platforma marina / Foto: Freepik
BCE / Foto: BCE

Investitorii europeni, în așteptarea deciziei BCE

Decizia este așteptată să fie confirmată joi, la...

Strângere de mână / FOTO: Freepik
Un bărbat la cumpărături / Foto: Freepik
Inflatie

pixel