BVB pe roșu după pachetul de taxe: firmele mici, primele vizate
Bursa închide pe minus vineri,...
Statele membre UE au importat în 2016 o cantitate de 545,9 milioane tone de ţiţei brut, iar două treimi (67%) din aceste importuri au provenit din cinci ţări: Rusia, Norvegia, Irak, Arabia Saudită şi Kazahstan, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres.
Cel mai mare furnizor de petrol al UE rămâne Rusia, care în 2016 a fost responsabilă pentru 32%, sau 166 milioane tone, din importurile totale de ţiţei brut ale UE. La mare distanță, urmează Norvegia cu 64,2 milioane tone sau 12%, Irak, 43 milioane tone sau 8%, Arabia Saudită, 40,5 milioane tone sau 8% şi Kazahstan, 35,3 milioane tone sau 7%.
Alţi furnizori importanţi de petrol ai UE sunt: Nigeria, Azerbaidjan, Marea Britanie, Iran, Algeria, Mexic, Angola şi Libia.
Citește și:
România a importat cu aproape 10% mai mult petrol anul acesta decât în 2017
România are producția cea mai mare de petrol dintre toate țările estice ale Uniunii Europene, cu 4.100.000 tone extrase în 2013, însă ultimul an de exporturi către alte state UE a fost 2010, când au fost exportate 72.000 de tone, sub vârful din 2002, când România a trimis 372.000 de tone de țiței în alte state UE.
Datele Eurostat arată că în 2016, UE a importat din Ungaria o cantitate de 30.000 de tone de ţiţei brut, din Cehia o cantitate de 28.000 de tone de ţiţei, iar din Slovacia o cantitate de 9.000 de tone.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...