Unul dintre locotenenții lui Musk, suspectat de achiziții dubioase
Autor: Georgel Simionică
Data publicării:
Omead Afshar
Omead Afshar

Omead Afshar, unul dintre principalii locotenenți ai lui Elon Musk și directorul executiv care conduce fabrica Tesla Inc. din Texas, este cercetat în cadrul unei investigații interne pentru rolul său într-un plan de achiziționare de materiale de construcție greu de obținut, potrivit unor persoane familiare cu acest subiect.

Tesla a concediat deja câțiva angajați în legătură cu ancheta, iar producătorul de vehicule electrice intenționează să se despartă de Afshar, probabil printr-un concediu inițial, au declarat persoanele respective, care au cerut să nu fie identificate discutând informații private. Termenii plecării sale sunt încă în curs de elaborare. 

Afshar a refuzat să comenteze. Tesla și Musk nu au răspuns la solicitările de comentarii. 

Investigația internă, condusă de David Searle, șeful interimar al departamentului juridic al Tesla, a început după ce o comandă de achiziție de materiale de construcție a fost identificată ca fiind suspectă, au spus oamenii. 

Comanda, pentru un tip special de sticlă, a fost semnalată grupurilor de finanțe și de audit intern ale Tesla la începutul acestui an, au spus persoanele. Anchetatorii încearcă să stabilească dacă sticla era pentru uzul personal al directorului executiv al Tesla, Musk, au declarat persoanele care au cunoștință de acest lucru. 

Întreruperile lanțului de aprovizionare la nivel mondial au făcut ca sticla să fie dificil de asigurat, dar statutul Tesla ca putere de producție globală face mai ușor pentru companie să achiziționeze materiale la mare căutare. 

Afshar a solicitat crearea ordinului de achiziție și le-a spus muncitorilor implicați că era pentru un proiect secret, au spus persoanele respective.

Afshar a continuat să lucreze la uzina din Austin, Texas, în această săptămână, dar este posibil să își ia un concediu de odihnă pe măsură ce ancheta continuă, au precizat oamenii. 

Fiind unul dintre directorii de top ai lui Musk la Tesla, Afshar a fost însărcinat cu supravegherea construcției și apoi a producției la uzina din Austin, Texas. Membru al biroului directorului general din 2017, cel mai recent titlu al postului său a fost listat pe pagina sa de LinkedIn sub forma unui emoji cu o pălărie de cowboy.

În interiorul Tesla, Afshar a fost văzut ca un fixer al lui Musk, trimis să aplaneze problemele din cadrul operațiunii. Într-un interviu acordat în 2019 la Universitatea din California la Irvine, universitatea sa, Afshar a declarat că a îndeplinit multe roluri la Tesla de-a lungul anilor.

"Mă concentrez asupra locului unde există o problemă, așa că o mulțime de pompieri. Dacă există o problemă, acolo mă aflu", a spus el. "De obicei, atunci când oamenii mă văd, nu sunt întotdeauna fericiți, pentru că înseamnă că există o problemă." 

Afshar a absolvit UC Irvine în 2009 cu o diplomă în inginerie biomedicală și cu un sezon de experiență ca instructor de schi la Mammoth Mountain din California, potrivit profilului său de pe LinkedIn. El a lucrat mai mult de șase ani la St. Jude Medical Inc. și la cumpărătorul acesteia, Abbott Laboratories, în funcții de inginerie de produs și de conducere înainte de a se alătura Tesla, făcând parte dintr-o cohortă de directori tineri și ambițioși aleși de Musk pentru a executa ordinele.

De atunci, a fost un meseriaș în toate domeniile. La începutul anului 2021, pe când SUA se aflau în primele etape ale implementării vaccinului Covid-19, Afshar i-a scris epidemiologului principal din California pentru a-i transmite cererea unui membru al consiliului de administrație al Tesla de a ajuta la distribuirea vaccinului. Până în acest an, Afshar se afla în Austin, oferind tururi potențialilor recruți de la Universitatea din Texas, aflată în apropiere. El a apărut pentru scurt timp pe scenă la evenimentul Cyber Rodeo al Tesla din aprilie, primind o mulțumire personală din partea lui Musk însuși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel