Vaccin împotriva Covid-19. A început cursa testelor clinice

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Și în Asia, dar și în Statele Unite
Și în Asia, dar și în Statele Unite
Războiul global împotriva epidemiei de coronavisul intră într-o nouă fază: bătălia testelor clinice pentru un vaccin capabil să anihileze noul virus care face ravagii în lume. Mai multe laboratoare farmaceutice au început că demarează această etapă importantă în indentificarea unui tratament. Din păcate, este o luptă care nu se știe cât va dura. 

Astfel, medicii din Hong Kong demarează testele clinice pentru un preparat experimental împotriva Covid-19, a anunțat purtătorul de cuvânt al Direcției pentru instituții spitalicești din Hong Kong, Ng Yin-Yan. Inițial, preparatul antivurisal Remdesivir a fost elaborat împotriva epidemiei de Ebola, dar a fost considerat ineficient. Ulterior, el a funcținat pentru vindecarea infecțiilor SARS și MERS.

”Comitetul de etică medicală a aprobat testele clinice pentru Remdesivir într-o serie de spitale de stat din oraș. Pregătirile s-au încheiat, astfel că testele vor demara concomitent în trei instituții spitalicești - Princess Margaret Hospital, Prince of Wales Hospital și Queen Mary Hospital. Imediat va începe și selectarea voluntarilor”, a precizat specialistul din Hong Kong.

De precizat că Remdesivir a fost pus la punct de compania biofarmaceutică americană Gilead Sciences. În China continentele testele clinice cu acest preparat ca mijloc de combatere a Covidd-19 au început deja. În plus, potrivit Washington Examiner, armata Statelor Unite a incheiat cu Gilead Sciences un acord în virtutea căruia Remdesivir va fi folosit pentru vindecarea militarilor americani infectați cu coronavirus.

Citește și Chinezii au găsit punctul vulnerabil al coronavirusului

În același timp, Statele Unite demarează, la rândul lor, teste clinice. Astăzi, primul dintre cei 45 de voluntari va primi la Centrul de cercetare Kaiser Permanente Wshington Health Research Institute din Seattle primul vaccin. Voluntarii au vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. Ei vor primi doze diferite de vaccin, elaborat de firma Moderna, cu sediul în Massachusetts și de National Institutes of Health (NIH).

În aprilie este posibil să înceapă testele clinice pentru alt vaccin împotriva coronavirusului, pus la punct de altă companie americană, Inovio Pharmaceuticals. După toate probabilitățile, experiementele se vor desfășura la un centru specializat din Cansas-city, cu participarea mai multor zeci de voluntari. În acest caz, lucrurile nu sunt încă foarte clare.

Dar, chiar dacă testele clinice vor da rezultatele scontate, nu înseamnă că preparatul va ajunge și pe piață în cel mai scurt timp. În orice caz, nu în Statele Unite, unde noile preparate farmaceutice trebuie să urmeze un complicat traseu birocratic în vederea obținerii tuturor aprobărilor necesare. Uneori, aceste proceduri pot dura chiar și 12 luni. Nu același lucru se întâmplă însă în Asia, unde lucrurile sunt ceva mai simple, așa că primul vaccin accesibil ar putea veni de acolo. Nu este însă sigur că noul preparat are șanse să intre și pe alte piețe, precum cele europene. Din nou, intervine birocrația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Prelungitor

Schema de plafonare: Cine plătește cu adevărat nota de plată

Daniela Dărăban, directorul executiv al Federației...

La ghișeu

Această taxă dispare începând de săptămâna viitoare

O măsură ce se va aplica în conformitate cu unordin al...

Cipuri mici, dar indispensabile
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Dolari / FOTO: Unsplash

Perspectivele dolarului american devin tot mai întunecate

Este concluzia unui sondaj Reuters realizat în rândul...

Ucraina / FOTO: Freepik

Bani pentru Ucraina: Peste 3 miliarde de euro de la UE

Anunțul a fost făcut marți de guvernul de la Kiev, citat...

Grafice / FOTO: Freepik
Câmp petrolier / FOTO: Freepik

Decizia care ar putea da peste cap piața petrolului

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații...

Spital Regina Maria
Banca Națională a României
Lingouri de aur
Kremlinul moscovit / FOTO: Freepik
Bursă / sursa foto: Freepik.com

Simona Bucura-Oprescu, anunț despre pensii, la DC NEWS

Ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității...

Jonas Gahr Støre, premierul Norvegiei

Norvegienii s-au răzgândit și vor în UE! Ce i-a convins?

Norvegia revine pe radarul geopolitic european, pe...

Lucian Romașcanu
Sebastian Burduja / FOTO: gov.ro
Europa nu stă cu mâinile încrucișate / Ilustrație: Oana Pavelescu
Turiști / Foto: Freepik
Accident / Sursa: Freepik.com
Foto: Freepik.com
ANAF / Foto: DCBusiness
Foto: Freepik.com
Cardu social / Ilustrație: DCBusiness

pixel