Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Este vorba, într-adevăr, de sume uriașe. Cam 10 miliarde de dolari pe an, potrivit estimărilor publicației Financial Times. Pân acum, trei vaccinuri - ale companiilor Moderna și Pfizer, precum și produsul rusesc Sputnik V, au prezentat în cadrul testelor un coeficient de eficiență de peste 90%. Dar toate au și neajunsuri. Cele occidentale costă mult și cer condiții complexe de transportare și depozitare. Cel rusesc este mai ieftin, dar nu au fost încă publicate toate rezultatele testelor, ceea ce ridică mari semne de întrebare.
În acest context, se distinge vaccinul de la AstraZeneca, gigantul anglo-elvețian. Testele au afișat o eficacitate medie de 70%, dar experții se așteptau la mai puțin. Vaccinul este deosebit de accesibil ca preț. Italienii, spre exemplu, îl pot achiziționa cu mai puțin de 3 euro/doza. Conform datelor publicate, termenul de acțiune a vaccinul va fi de șase luni și el va putea fi păstrat în condiții normale - în frigider la o temperatură de la minus două, la plus opt grade Celsius. Spre comparație, vaccinul de la Pfizer reclamă o temperatură de minus 80 de grade Celsius.
Este de la sine înțeles că, în aceste condiții, după cum scrie Bloomberg, compania rămâne lider pe piață după numărul de precontracte încheiate, situându-se cu mult înaintea concurenților. Și ce s-a întâmplat? Organizația americană Operation Warp Speed, firmă privată creată în cadrul eforturilor de dezvoltare a vaccinurilor, i-a acuzat pe oamenii de știință britanici că ascund faptul că vaccinul AstraZeneca a prezentat o eficiență de 90% doar la voluntarii cu vârste de până la 55 de ani. La cei mai în vârstă, eficiența a fost de numai 62%.
Citește și Anunțul specialiștilor de la OMS: Așa a început pandemia
Analiștii cred că este doar începutul scandalurilor ce se vor isca în jurul vaccinurilor împotriva noului coronavirus. Chiar și rușii, al căror tratament nu se bucură de succesul scontat în Occident, toarnă gaz pe foc, insistând că pe faptul că dezvoltatorii vaccinului celor de la Universitatea Oxford (partenera a AstraZeneca) omit să precizeze că tratamentul lor se bazează pe un adenorivus, prelevat, probabil, de la primate, în condițiile în care influența acestui virus asupra omului nu a fost suficient studiată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...