Vaccinarea anti-COVID-19. Oamenii de știință promit o adevărată REVOLUȚIE
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Marea Britanie propune a patra doză de vaccin anti-COVID persoanelor vulnerabile
Marea Britanie propune a patra doză de vaccin anti-COVID persoanelor vulnerabile
La doi ani de la izbucnirea pandemiei, la mai mult de un an decât a fost dezvoltat primul vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, oamenii de știință promit o adevărată revoluție în domeniul vaccinării.

Un vaccin nazal împotriva COVID-19 va schimba situația la nivel mondial - nu va mai fi nevoie de un medic pentru a-l administra, spun oamenii de știință australieni care studiază tehnologia de pulverizare. În cazul în care noua tehnologie se dovedește a fi eficientă, sarcina lucrătorilor din domeniul sănătății ar putea considerabil simplificată. 

Specialiștii australieni efectuează cercetări pentru a determina dacă vaccinurile COVID-19 pot fi administrate exclusiv cu ajutorul unui spray nazal - o inovație care, potrivit acestora, ar putea avea "implicații uriașe" la nivel mondial.

Potrivit Daily Mail, tehnologia, dacă va fi eficientă, ar putea contribui la ușurarea sarcinii lucrătorilor din domeniul sănătății care se ocupă de administrarea serurilor, la reducerea deșeurilor medicale și la asigurarea unui acces mai bun la vaccinuri în țările în curs de dezvoltare.

Pneumologii Daniela Traini și Paul Thordarson, membri ai Rețelei de producție și cercetare a vaccinului ARN din New South Wales, Australia, au primit o subvenție de 100.000 de dolari din partea guvernului pentru un studiu preliminar dedicat spray-ului vaccinal.

Tehnologia de pulverizare nazală, numită NanoCelle, nu necesită administrarea vaccinului de către un medic și este deja utilizată pentru a administra medicamente folosite pentru a ameliora durerea din organism. Profesoara Traini spune că cercetările sale se vor concentra asupra faptului dacă spray-ul nazal poate administra o doză de vaccin în nas, astfel încât acesta să rămână "intact" și "complet funcțional".

Citește și De ce repetarea dozelor booster ar slăbi sistemul imunitar

"Vaccinurile ARNm existente, cum ar fi Pfizer și Moderna, se administrează intravenos și necesită o răcire specială", spune Daniela Traini. - Dacă această cercetare va avea succes, ar putea permite ca și alte vaccinuri cu ARNm să fie administrate cu ajutorul unui spray nazal, ceea ce ar aduce o serie de beneficii."

Potrivit cercetătorului, noua modalitate de a livra vaccinuri cu ARNm, care în prezent trebuie să fie depozitate congelate, în zone fără electricitate sau refrigerare, s-ar putea dovedi "extrem de importantă". "Ar putea schimba regulile jocului nu doar pentru zonele izolate din Australia, ci și pentru lumea a treia", spune profesorul Traini.

O serie de alte vaccinuri, inclusiv cele antigripale, sunt deja administrate prin pulverizare nazală. 
Profesorul Traini spune că picăturile administrate pe cale orală, prin înghițire, "nu vor funcționa" pentru vaccinurile cu ARNm, deoarece acestea vor fi descompuse de procesele digestive ale organismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel