Vaccinul anti-COVID ar putea fi crescut în grădina fiecăruia. Ce spun savanții

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Vaccinul anti-COVID ar putea fi crescut în grădina fiecăruia. Ce spun savanții
Vaccinul anti-COVID ar putea fi crescut în grădina fiecăruia. Ce spun savanții
Cercetătorii de la University of California-Riverside (UCR) analizează posibilitățile de a folosi plante, cum ar fi salata și spanacul, în locul vaccinurilor cu ARN mesager.

Proiectul de cercetare are trei obiective: să demonstreze că ADN-ul care conține vaccinuri ARNm poate fi integrat cu succes în celulele vegetale; să demonstreze că plantele pot reproduce suficient ARNm pentru a înlocui metodele actuale de vaccinare; și pentru a determina doza corectă.

„În mod ideal, o singură plantă ar produce suficient ARNm pentru a vaccina o singură persoană”, a declarat Juan Pablo Giraldo, cercetător principal şi profesor asociat la Departamentul de Botanică şi Științe ale Plantelor al UCR, într-un comunicat de presă, preluat de The Jerusalem Post.

„Testăm această abordare cu spanac şi salată verde şi avem obiective pe termen lung ca oamenii să le cultive în propriile lor grădini”, a adăugat el. „Fermierii ar putea crește în cele din urmă câmpuri întregi cu acestea”, susține el.

COVID-19. ACEASTĂ VITAMINĂ salvează vieți. Un recent studiu confirmă

Cheia introducerii vaccinurilor ARNm în plante sunt cloroplastele, potrivit lui Giraldo, care sunt organele mici din celulele vegetale, responsabile de fotosinteză. „Sunt fabrici mici, alimentate cu energie solară, care produc zahăr şi alte molecule ce permit creșterea plantei”, a spus Giraldo. „Sunt, de asemenea, o sursă neexploatată pentru fabricarea moleculelor dorite”, a mai adăugat cercetătorul. Studiile anterioare realizate de Giraldo au arătat că aceste cloroplaste pot crea gene care nu fac parte în mod natural din plantă. Acest lucru a fost realizat prin trimiterea materialului genetic străin într-o carcasă de protecție în celulele plantei.

De asemenea, cercetări similare asupra unui „vaccin comestibil” anti-COVID-19 sunt în desfășurare. O echipă de oameni de ştiinţă, condusă de Allyson MacLean, profesor asistent în cadrul Departamentului de Biologie al Universității din Ottawa, lucrează de mai bine de un an la un mijloc alternativ de imunizare împotriva virusului.

Metoda lor implică expresia antigenelor virale la plantele comestibile, inclusiv salată şi spanac, pe care oamenii le-ar mânca apoi. Testarea vaccinului a început deja ca parteneriat cu Spitalul Ottawa.

Tehnologia utilizată în unele vaccinuri convenționale COVID-19 funcționează prin utilizarea ARNm pentru a oferi celulelor umane instrucțiuni genetice pentru fabricarea anticorpilor împotriva bolilor specifice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contor electric
Factură energie electrică
Cazino
Membrii SANITAS sunt nemulțumiți
Freepik.com
Dumitru Costin, BNS
Medicamente / Foto: Freepik
Bursa de Valori București
Banca Naționala a României
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 şi 23 de grade.
Centru de date / Foto: Freepik
Wang Yi
Programul Casa Verde Fotovoltaice
Termocentrala de la Turceni
Miraj, efect cauzat de temeratura ridicată / Foto: Jeffrey Beall

Canicula aduce restricții de trafic în Teleorman

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii...

Un călător se uită la avioanele de pe pista de aterizare / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Poluare / Foto: Freepik
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com

pixel